Kutsukuva_banneri_Kouvola

Kutsu rakennetun ympäristön kehittäjille

Kuinka taide saapui Kouvolaan, Kotkaan ja osaksi E18-moottoritietä? Prosentti taiteelle -hanke kutsuu sinut bussikierrokselle tutustumaan taiteeseen vaikuttavana osana arjen ympäristöä. Voiko taideteos ratkaista virastotalon akustiikkaongelman, mikä on taideteoksen elinkaari osana tiehanketta ja kuinka merkittävä nykyveistoskokoelma syntyi Kotkan keskustaan?

Tien päällä -bussikierroksella esittelemme taidehankinnan malleja ja tutustumme taiteen tuomaan lisäarvoon taiteilijoiden, päättäjien, rakennuttajien, taideasiantuntijoiden ja suunnittelijoiden opastuksella, käyttäjää unohtamatta. Oppainamme ovat taiteilijat Sanna Majander ja Ulla Sinkkonen, tiehankkeita luotsannut projektipäällikkö Juha Laamanen (Kaakkois-Suomen ELY-keskus), taidekonsultoinnin asiantuntija Outi Turpeinen (Taiteen edistämiskeskus, Kaakkois-Suomi), kaupunginpuutarhuri Heikki Laaksonen (Kotkan kaupunki) ja väyläestetiikkaan perehtynyt kuvataiteilija Tuula Lehtinen (Frei Zimmer Oy).

Sanna&Ulla_2

Onnistunut ja kohtuuhintainen julkinen taide edellyttää yhteistyötä suunnittelijan ja tilaajan, rakennuttajan, taiteilijan ja taideasiantuntijan välillä varhaisessa vaiheessa. Iltapäivän aikana selviää mm. kuinka rahoittaa taidehanke, kenen puoleen kääntyä taiteilijavalinnassa, millainen on hyvä sopimus rakentajan ja taiteilijan välillä ja kuinka budjetoida taide osaksi rakennushanketta. Tien päälle -kierros on samalla oiva tilaisuus tutustua julkisen rakentamisen ja kaupunkien kehittämisen ammattilaisiin.

Voit ilmoittautua koko kierrokselle tai halutessasi hypätä bussin kyytiin välipysäkeiltä. Tutustu kierroksen pysähdyspaikkoihin oheisesta ohjelmasta. Osallistujille on tarjolla pientä purtavaa ja juomaa. Ilmoitathan erityisruokavaliosta ilmoittautumisen yhteydessä ennakkoon. Ilmoittautumiset 19.5. mennessä.

Bussikierros on maksuton. Varaa paikkasi ajoissa! Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu osoitteessa: https://ornamo.gruppo.fi/online-applications/index.php/536224/lang-fi.

 

Ohjelma:

Klo 12 Kokoontuminen Kaakkois-Suomen ELY-keskuksessa
Osoite: Salpausselänkatu 22, 45100 Kouvola
Taiteilijaduo Sanna Majander ja Ulla Sinkkonen esittelevät tuoreen tilateoksen Mettä, joka syntyi tiiviissä vuoropuhelussa ELY-keskuksen ja taideasiantuntijan kanssa.

Klo 12.30 Bussi starttaa kohti Kotkaa ja E18-moottoritietä
Kaakkois-Suomen läänintaiteilija Outi Turpeinen kertoo taideasiantuntijan roolista vaativissa taidehankkeissa sekä eri rahoitusmalleista. Voiko estetiikan ja tietaiteen saada osaksi normaalia tiesuunnittelua? Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen projektipäällikkö Juha Laamanen kertoo kokemuksistaan tilaajana.

Klo 13.30 Tapaaminen Kotkan torilla, Kaupungintalon edessä
Osoite: Kustaankatu 2, Kotka
Kierros Kotkan Veistospromenadilla. Kotkan kaupunginpuutarhuri Heikki Laaksonen kertoo merkittävän nykyveistoskokoelman synnystä ja kaupungin poikkihallinnollisesta toimintamallista.

Klo 15 Taidekierros E18-moottoritiellä
Taiteilija ja konsultointiyritys Frei Zimmer Oy:n toimitusjohtaja Tuula Lehtinen esittelee tietaidetta moottoritien varrella ja kertoo E-18-tieosuuden omasta estetiikkasuunnitelmasta.

16.15‒17.00 Saapuminen Kouvolan Ely-Keskukseen
Paluu tarvittaessa Kotkaan

 

Prosentti-taiteelle-RGB


Lisätiedot:

Lotta Veromaa / Teollisuustaiteen Liitto Ornamo
taide@ornamo.fi
044 743 3577

https://prosenttiperiaate.fi/tienpaalla

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone