banneri-Oulu


Millaista lisäarvoa taide tuo kaupunkikuvaan? Miten prosenttiperiaatteen käyttöönotto näkyy Oulussa? Kuinka Kastellin monitoimitalo sai ensimmäisenä kouluna Pohjoismaissa Gold-tason LEED for Schools -sertifikaatin? Mikä on ajokoiravärioppi?

Näyttökuva 2015-09-23 kello 16.01.17
Tommi Grönlundin ja Petteri Nisusen teos Vaeltajat sijaitsee Kastellin monitoimitalossa.

 

Prosentti taiteelle -hanke kutsuu Oulun seudun taiteen tilaajia ja rakennetun ympäristön ammattilaisia bussikierrokselle tutustumaan hyvään julkiseen taiteeseen ja taidehankinnan malleihin maanantaina 28.9. klo 13-17.

Oulun Tien päällä -kierroksen oppaina ja asiantuntijoina toimivat muun muassa Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluiden apulaiskaupunginjohtaja Piia Rantala-Korhonen ja Oulun taidemuseon amanuenssi Tarja Kekäläinen. Kohteita paikan päällä esittelevät mm. taiteilijat Raimo Törhönen ja Kirsti Muinonen.

Onnistunut ja kohtuuhintainen julkinen taide edellyttää yhteistyötä suunnittelijan, tilaajan ja taiteilijan tai taideasiantuntijoiden välillä varhaisessa vaiheessa rakennushanketta. Hyvät esimerkit ja käytännöt luovat malleja taidehankkeiden toteuttamiseksi ja vahvistavat paikallista ammatillista osaamista. Päivän aikana selviää muun muassa, kuinka taidehankkeita voidaan rahoittaa ja kenen puoleen kannattaa kääntyä taiteilijavalinnassa.

Seuraa tarkentuvaa ohjelmaa.

OHJELMA:

  • lähtö kello 13.00 Oulun kaupungin Ympäristötalon edustalta, Solistinkatu 2
  • Metsokankaan monitoimitalo, esittelijöinä kuvataiteilija Kirsti Muinonen ja Tilakeskuksen edustaja, Liikelaitos Oulun Tilakeskus.
  • Kaakkurin keskus, kävelykierros:

Kaakkurintori – Kaakkurin terveysasema – Pyhän Andreaan kirkko – Kaakkurin monitoimitalo – Kaakkurin yhtenäisperuskoulu – Kaakonpojan päiväkoti.

  • Kastellin monitoimitalo / ILTAPÄIVÄKAHVIT. Oppaana rehtori Timo Salmi.
  • Kontinkankaan hyvinvointikeskus esittelijänä taiteilija Raimo Törhönen
  • Oulun kaupunginsairaala
  • Oulun kaupungin Ympäristötalo, kierros päättyy n. klo 17.

 

Ennakkoilmoittautuminen tästä.

Lisätietoa: Arkkitehtuurin tiedotuskeskus/ Mikko Laak
mikko.laak@archinfo.fi, puh +358 50 458 9500

Näyttökuva 2015-09-23 kello 16.01.28
Maija Louekarin teos elävöittää Oulun ympäristötalon aulaa.

 

Tien päällä –bussikiertue esittelee rakennetun ympäristön kehittäjille julkisen taiteen parhaita esimerkkejä ja taidehankinnan malleja eri puolilla Suomea kevään ja syksyn 2015 ajan. Kiertue kokoaa yhteen taiteen mahdollisuuksista kiinnostuneet virkamiehet, rakennuttajat ja muut kaupungin kehittäjät sekä taiteen asiantuntijat. Kiertue alkoi Kouvolasta 26.5., Kuopioon se saapui 2.6., Tampereelle 1.9. ja Helsinkiin 10.9. Seuraavat kohteet ovat Oulu 28.9., Jyväskylä 29.9. sekä Hämeenlinna 8.10.
Lue lisää: https://prosenttiperiaate.fi/tienpaalla/

Tien päällä -tapahtumat järjestää Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Prosentti taiteelle -hanke, jonka osapuolia ovat Arkkitehtuurin tiedotuskeskus, Teollisuustaiteen Liitto OrnamoSuomen Taiteilijaseura sekä Ympäristötaiteen säätiö. Hankkeen yhteistyökumppanina on Taiteen edistämiskeskus. Oulussa ja Jyväskylässä kierros toteutetaan yhteistyössä kaupungin kanssa.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone