29.11.2019

Vuohenojan maisemateoksen taidekilpailu käynnissä

Tampereen Raitiotien kehitysohjelma yhteistyössä Tampereen taidemuseon kanssa kutsuu suomalaisia ja ulkomaalaisia kuvataiteilijoita ottamaan osaa Raitiotien taiteen maisemateoksen taidekilpailuun. Kilpailussa noudatetaan Suomen Taiteilijaseuran kilpailusääntöjä.


Kilpailun tarkoituksena on toteuttaa Tampereen Raitiotien ja Hervannan valtaväylän varrelle taideteos, joka näkyy niin raitiotien, viereisen kevyenliikenteen väylän kuin myös ohi kulkevan Hervannan valtaväylän käyttäjille. Taidekilpailun tavoitteena on saada kohteeseen sen mittasuhteet huomioiva, maamerkiksi kohoava, näyttävä ja innovatiivinen taideteos, joka sopii ympäristöönsä ottaen huomioon sen mahdollisuudet ja rajoitukset. Taidebudjetti teokselle on 150 000 euroa. Teosta rahoittaa A.R.Winterin muistosäätiö.

Palkintolautakunta arvioi kilpailuehdotusten taiteellisten ansioiden, toteutettavuuden ja ylläpidon lisäksi erityisesti ehdotusten kykyä ottaa suuri tila haltuunsa sekä teosten toimivuutta eri vuodenaikoina ja tarkasteltaessa läheltä, kaukaa tai liikkuvasta kohteesta. Tavoitteena on, että valitun ehdotuksen pohjalta toteutettu teos on valmis keväällä 2021. Teos tullaan jatkossa liittämän osaksi Tampereen Taidemuseon julkisen taiteen kokoelmaa.

Kilpailu järjestetään kansainvälisenä yleisenä taidekilpailuna ja siihen voivat osallistua kaikki ammattimaisesti taiteilijana toimivat henkilöt tai työryhmät. Jos kyseessä on työryhmä, vähintään yhden jäsenen on oltava ammattitaiteilija.

Kilpailussa jaetaan kolme palkintoa: 1. palkinto arvoltaan 10 000 euroa, 2. palkinto arvoltaan 5 000 euroa ja 3. palkinto arvoltaan 3 000 euroa.

Kilpailuehdotukset voi jättää joko suomen tai englannin kielellä. Ehdotukset lähetetään joko postitse tai tuodaan paikan päälle Tampereen taidemuseolle. Koko kilpailuehdotuksen materiaali toimitetaan lisäksi pdf -tiedostoina muistitikulla. Tarkemmat ohjeet löytyvät kilpailuohjelmasta.

Kilpailuaika päättyy 24.3.2020 klo 17.

Kilpailun palkintolautakunnan puheenjohtaja on museonjohtaja Taina Myllyharju Tampereen taidemuseosta. Lisäksi palkintolautakuntaan kuuluvat Tampereen kaupungilta ympäristösuunnittelija Jyrki Lehtimäki, projektipäällikkö Antti Haukka, yhdyskuntasuunnittelupäällikkö Hanna Montonen ja apulaispormestari Jaakko Stenhäll, A.R. Winterin muistosäätiöstä, sen edustajana Seppo Kovala sekä kolme Suomen Taiteilijaseuran nimeämää tuomarijäsentä: Heli Ryhänen, Kaisa Berry ja Minna Kangasmaa.

Kilpailun voittajat julkistetaan Tampereen raitiotien taiteen nettisivuilla huhtikuun loppuun mennessä.

Lisätietoa ja kilpailuohjelma Tampereen Ratikan sivuilla

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone