26.9.2016

Varkauden Waltterin yhtenäiskouluun tilataan taidetta prosenttiperiaatteella – taiteilijapankki avautuu lokakuussa

Havainnekuva Waltterin yhtenäiskoulun koulukampuksesta.

Varkauden kaupunki tilaa prosenttiperiaatteella taidetta uudelle Waltterin yhtenäiskoulun koulukampusalueelle. Kaupunki avaa lokakuussa taiteilijapankin  taidehanketta varten. Pankkiin voivat jättää portfolionsa alueen ammattikuvataiteilijat ja -muotoilijat.

Varkauden kaupunki toteuttaa prosenttitaideperiaatetta perustamalla Waltterin yhtenäiskoulun taidehankintoja varten taiteilijapankin ajalla 1.10.-30.11.2016. Waltterin koulun uudisrakennuksen rakentaminen alkoi kesällä 2016 ja jatkuu kesän 2017 loppupuolelle. Prosenttitaidehanke kulkee rakentamisen rinnalla.

Hankkeen kokonaisbudjetti on noin 60 000 euroa. Taiteen edistämiskeskus on myöntänyt hanketta varten erityisavustuksen.

Hankkeen taiteen odotetaan tukevan uuden yhtenäiskoulun toimintaa ja viihtyisyyttä. Tavoitteena on hakea alueen ulkoalueelle ja/tai rakennusten ulkopintoihin integroitua ratkaisua.

Lokakuussa avautuva taiteilijapankki on tarkoitettu Etelä- ja Pohjois-Savossa vakinaisesti asuville ammattikuvataiteilijoille ja -muotoilijoille, jotka voivat jättää taiteilijapankkiin portfolionsa. Valitsijaryhmä valitsee portfolioiden perusteella jatkoon viisi taiteilijaa. Tarkoitus on valita kaksi tekijää, joilta pyydetään luonnokset taidesuunnitelmasta tai -teoksesta. Taidehankkeen budjetti on noin 60 000 euroa, ja teokset toteutetaan ensi vuoden aikana.

Taiteilijapankki avautuu 1. lokakuuta osoitteessa www.varkaus.fi/Waltterintaiteilijapankki.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone