2.2.2021

Vaasan keskussairaalan uudisrakennuksen taiteilijahaut käynnissä


Vaasan keskussairaalan H-uudisrakennuksen tilaustaideteosten taiteilijahaut ovat käynnistyneet. Avoimella portfoliohaulla etsitään taiteilijoita neljään erilaiseen teoskokonaisuuteen.


Vaasan keskussairaalan H-uudisrakennuksen taiteilijavalinnat on päätetty tehtävän pääsääntöisesti avoimien taiteilijahakujen avulla. Nyt haussa on tekijöitä neljään erilaiseen teoskokonaisuuteen.

Sairaalan hissiauloihin tulee sijoittumaan kahdeksanosainen taidekokonaisuus, jossa taiteen tavoitteena on vahvistaa kerrosten identiteettiä ja ohjata käyttäjien kulkua. Kokonaisuus tilataan yhdeltä tai kahdelta taiteilijalta.

Lisäksi etsitään tekijää psykiatrian osastojen ulkoilutilaan sijoittuvalle teokselle. Teos sijoittuu kahden kerroksen ulkoilutiloihin niin, että teos on havaittavissa eri näkökulmasta molemmista kerroksista. Taiteen avulla vahvistetaan tilan merkitystä ja roolia ulkoilutilana.

Osaan sairaalan odotus- ja tutkimustiloista toteutetaan useampia teoksia. Taidetta halutaan tuoda tiloihin, joissa pysähdytään tai odotetaan pitkiäkin aikoja. Pääpaino on visuaalisella taiteella, mutta taide voi olla myös ääni- tai mediataidetta. Tavoitteena on valita noin viisi taiteilijaa, joilta jokaiselta tilataan yksi teos valittuun sijoituspaikkaan.

Potilashuoneiden wc-tilojen liukuoviin ja sermeihin toteutetaan kuvapainatuksia. Ovien kuvamaailma saa inspiraatiota vanhoista kasvioista. Työhön valitaan hankkeeseen soveltuva kuvataiteilija tai kuvittaja.

Portfoliohaku on käynnissä 2.–25.2.2021. Päätökset taiteilijavalinnoista tekee Vaasan keskussairaalan taidetyöryhmä ja ne pyritään tekemään portfoliohakuun ilmoittautuneiden joukosta maaliskuussa 2021. Ehdokkaaksi voivat ilmoittautua taiteen ammattilaiset, joiden pätevyyden osoituksena on vähintään työtehtävään soveltuva koulutus tai vaihtoehtoisesti monivuotinen, aktiivinen ja ammattimainen toiminta alalla.

Lisätietoja ja hakulomake löytyvät osoitteesta: http://freizimmer.fi/avoin-portfoliohaku-vaasan-keskussairaalan-h-uudisrakennus/

Vaasan keskussairaalan H-uudisrakennuksen taideohjelmaan voi tutustua täällä.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone