20.12.2016

Uusi Valtion taideteostoimikunta on nimitetty

Ari Pelkosen seinämaalaus Loop. Pelkonen voitti Valtion taideteostoimikunnan järjestämän kutsukilpailun syksyllä 2016.

Ari Pelkosen seinämaalaus Loop. Pelkonen voitti Valtion taideteostoimikunnan järjestämän kutsukilpailun syksyllä 2016.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on nimittänyt Valtion taideteostoimikunnan, jonka kolmivuotinen kausi alkaa ensi vuoden alusta.

Valtion taideteostoimikunnan puheenjohtajana jatkaa arkkitehti Jari Auer.

Jäseniksi opetus- ja kulttuuriministeriö on nimittänyt vastaava konservaattori Siukku Nurmisen, erityisasiantuntija Henri Terhon, professori Annu Vertasen, kuvataiteilija Tuomo Rainion, kuvanveistäjä ja lasitaiteilija Riikka Latva-Sompin, taidemaalari Paavo Paunun sekä kuvanveistäjä Nora Tapperin.

Vuonna 1956 perustetun Valtion taideteostoimikunnan pääasiallisena tehtävänä on hankkia ja sijoittaa taideteoksia valtion kiinteistöihin ja valtion käytössä oleviin rakennuksiin. Kansallisgalleriaa koskevan valtioneuvoston asetuksen mukaan opetus- ja kulttuuriministeriön asettamassa valtion taideteostoimikunnassa tulee olla edustettuna visuaalisten taiteiden monipuolinen asiantuntemus sekä Kansallisgalleria ja Senaatti-kiinteistöt.

Taideteostoimikunnan hankinnat muodostavat valtion taidekokoelman, jossa on noin 14 000 teosta. Hankintoja ja kokoelman hoitoa varten myönnetään vuosittain veikkausvoittovaroista määräraha, joka on ensi vuodelle 1 044 000 euroa.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone