20.6.2017

Uusi teemasivu esittelee prosenttiperiaatteen laajentamista

Kuinka prosenttiperiaate laajenee sosiaali- ja terveydenhuoltoon? Opetus- ja kulttuuriministeriö on nyt avannut uudet teemasivut, jotka esittelevät hanketta, sen toimijoita ja etenemistä.

Kärkihankkeen tavoitteena on parantaa taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta ja siten edistää taiteen hyvinvointivaikutuksia. Tämä tapahtuu lisäämällä eri taiteenalojen ja kulttuuripalvelujen tarjontaa sekä käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon hoito- ja asiakastyössä.

Tarkoituksena on luoda nykyisen rakennushankkeisiin kytkeytyvän prosenttiperiaatteen rinnalle uusi toimintatapa, jolla voidaan sujuvoittaa taide- ja kulttuurisisältöisten hyvinvointipalveluiden hankintaa sosiaali- ja terveydenhuoltoon. Sen piirissä olisivat visuaalisten taiteiden lisäksi myös muut taiteenalat ja kulttuuri laajemminkin.

Pitkän tähtäyksen tavoitteena on saada taide- ja kulttuurilähtöiset hyvinvointipalvelut vakiinnutetuiksi osaksi sosiaali- ja terveydenhuollon rakenteita ja hyvinvoinnin seurantaa.

Hankkeen taustalla ovat Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia –toimintaohjelma 2010-2014 sekä prosenttiperiaatteen toimintamalli, jota OKM ja Taiteen edistämiskeskus (Taike) ovat edistäneet vuodesta 2011 lähtien.

Hankkeen rahoitus on 2 miljoonaa euroa kolmivuotiskaudelle 2016–2018.

Tutustu teemasivuihin

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone