24.11.2016

Uudet taidekilpailuoppaat palvelevat sekä kilpailun järjestäjää että taiteilijaa

 

Suomen Taiteilijaseura on laatinut omat oppaat kuvataidekilpailun järjestäjälle ja taiteilijalle. Oppaat perustuvat Suomen Taiteilijaseuran voimassaoleviin kilpailusääntöihin, ja ne selventävät sääntöjä runsain esimerkein.

Taidekilpailun järjestäminen on suositeltavaa aina, kun suunnittelukohteeseen haetaan uusia, luovia ideoita. Taidehankinnan kilpailuttamalla päätöksenteon pohjaksi saadaan useita vaihtoehtoja ja ideoita erityyppisistä ratkaisuista. Taide tuo arkeen ja juhlaan, yksityiseen ja julkiseen tilaan kulttuurisia arvoja.

Merkittävä taidehankinta tuo mukanaan runsaasti positiivista imagoa ja julkisuutta, ja vaikuttaa pysyvyydessään sukupolvien ajan. Taideteos antaa tilalle, rakennukselle ja kaupunkiympäristölle yksilöllisen ilmeen, joka kohottaa kohteen arvoa. Taide voi olla yksityistä tai julkista, mutta aina se on osoitus arvostuksesta yhteistä ympäristöä kohtaan.

Suomen Taiteilijaseuran kilpailusäännöt ovat muotoutuneet sadan vuoden kuluessa vastaamaan nimenomaan taiteilijoiden etuja taidekilpailuissa. Sääntöjen tarkoituksena on ennen kaikkea taiteilijoiden aseman ja tasapuolisuuden vahvistaminen sekä kohtuullisen palkkiotason ja osallistuvan taiteilijan kannalta riittävän pituisen kilpailuajan varmistaminen. Tästä syystä kilpailusääntöjen noudattaminen on edellytys sille, että Suomen Taiteilijaseuran jäsenjärjestöjen taiteilijat voivat ottaa osaa kilpailuun tai toimia sen palkintolautakunnan jäsenenä. Muihin kuin taiteilijajärjestöjen hyväksymiin kilpailuihin ei liittojen jäsenten tule osallistua.

Tutustu uusiin taidekilpailuoppaisiin

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone