4.10.2017

UPEA17 -katutaidefestivaali päättyi – viimeinen teos valmistui maanantaina

Australialainen katutaiteilija maalaamassa Kotkassa. Kuva: Tommi Mattila.

 

Katutaidefestivaali UPEA17 päättyi maanantaina 2. lokakuuta, kun australialainen katutaiteilija Smug sai tapahtuman viimeisen teoksen valmiiksi Kotkassa. Taiteilija toteutti fotorealistisen muraalin eli seinämaalauksen Kotkankatu 12:sta sijaitsevan kerrostalon seinään.

Upeart-yhdistyksen järjestämän festivaalin aikana valmistui 21 muraalia. Projektikoordinaattori Jaana Liirin mukaan teokset edustavat hienosti muraalitaiteen erilaisia ulottuvuuksia, sillä ne ovat kaikki tyyliltään ja hengeltään erilaisia. Teoksia oli toteuttamassa 21 kotimaista ja ulkomaalaista katu- ja kuvataiteilijaa.

Muraaleja maalattiin 13 paikkakunnalle ympäri Suomea. Liirin mukaan yllättävintä oli teosten saama laaja huomio. Festivaalista, teoksista ja taiteilijoista on uutisoitu niin valtakunnallisissa medioissa kuin paikallislehdissä. Liiri huomasi myös paikallisten ihmisten olleen innoissaan asuinympäristöihin syntyneestä taiteesta.

”Asukkaat ovat seuranneet teosten syntymistä innolla ja laittaneet paljon valokuvia ja videopätkiä nettiin”, sanoo Liiri.

Myös yhteistyökumppanit ovat hänen mukaansa olleet tyytyväisiä. Heistä moni on jo kysellyt ensi vuoden perään. Vuosittaista tapahtumaa on Liirin mukaan tarkoitus monipuolistaa tulevaisuudessa. Hänestä on tärkeää, että festivaalin korkeataso pysyy yllä jatkossakin.

Kaikki mukana olleet 13 kaupunkia ja 21 taiteilijaa:

Espoo: Artez, Dulk, Teemu Mäenpää
Helsinki: Apolo Torres, Fintan Magee, Pat Perry
Hyvinkää: Jani Leinonen
Hämeenlinna: Guido Van Helten
Kemi: Eero Lampinen
Kotka: Smug
Joensuu: Telmo Miel
Jyväskylä: Milo, Onur Dinc
Lahti: Messy Desk, Roberto Ciredz
Rovaniemi: Andrea Wan
Sipoo: Rustam Qbic
Turku: Jussi TwoSeven, Vesod, Wasp Elder
Vaasa: Ricky Lee Gordon

Lisää kuvia teoksista on Upeartin sivustolla.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone