6.9.2017

UPEA17-festivaali tuo syyskuussa uusia muraaleja 13 paikkakunnalle

Kuvataiteilija Artez maalaa Espoon Nelikkotiellä. Kuva: Tomi Kaukolehto.

 

Kaupunkitaidefestivaali UPEA17 on alkanut, ja se näkyy koko syyskuun ajan 13 paikkakunnalla Suomessa. UPEA17 on Suomen suurin julkisen tilan taidetapahtuma, jonka järjestää Upeart-yhdistys. Festivaalin aikana kymmenet suomalaiset ja kansainväliset katu- ja kuvataiteen ammattilaiset toteuttavat seinämaalauksia eli muraaleja ympäri Suomea. Ensimmäisten muraalien maalaaminen on jo alkanut pääkaupunkiseudulla, ja syyskuun aikana syntyy mm. Pohjoismaiden suurin muraaliteos.

Uudellamaalla Helsingin Kontulassa toteutetaan kolmen 8-kerroksisen talon massiivista muraalisarjaa. Teossarjasta vastaavat maailmaa kiertävät taiteilijat Apolo Torres, Fintan Magee ja Pat Perry. Ensimmäiset maalaustyöt alkoivat viikonloppuna, kun Apolo Torres ja Pat Perry pääsivät luonnostelemaan osoitteessa Kontulankaari 11. Teossarjan kolmas toteuttaja on Fintan Magee. Kokonaisuus valmistuu kuun puolivälin jälkeen.

Espoon Matinkylässä alkoi ensimmäisen UPEA17-muraalin maalaus. Teosta toteuttaa kuvataiteilija Artez osoitteessa Nelikkotie 18.

Taiteilija Jani Leinonen on jo aloittanut installaatiota ja muraalia yhdistelevää teosta vanhassa kotikaupungissaan Hyvinkäällä. Teos syntyy Sillankorvankadulle Hyvinkään rautatieaseman tuntumaan.

Hämeenlinnassa Kantolan vanhat siilot saavat pintaansa todella suuren teoksen. Australialaistaiteilija Guido van Helten on aloitellut maalausurakkaa Hämeenlinnassa syyskuun alussa. Teos kohoaa 56 metrin korkeuteen ja on valmistuessaan Pohjoismaiden suurin muraaliteos.

Teoksia tulee myös mm. Lahden Mukkulaan, Turun Runosmäkeen ja Varissuolle, Kemiin, Vaasaan  ja Rovaniemelle.

Seuraa muraalien etenemistä Upeartin Facebook-sivulta, Instagramista tai Twitteristä.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone