18.2.2019

Turun yliopiston uudisrakennukseen haetaan teoksia taidekilpailulla

Havainnekuva Åbo Akademin ja Turun yliopiston yhteisrakennus Aurumista Henrikinkadun suunnasta kuvattuna. Kuva: SYK Oy / Aihio Arkkitehdit Oy

Yleisellä kilpailulla etsitään teoksia vuonna 2021 valmistuvan yliopistorakennuksen ulko- ja sisätiloihin.

Valtion taideteostoimikunta on käynnistänyt avoimen taidekilpailun, jonka tarkoituksena on löytää ehdotuksia Turun yliopiston uuden Aurum-rakennuksen tuleviksi teoksiksi. Kilpailulla etsitään teoksia sekä rakennuksen ulko- että sisätiloihin. Arvostelussa kiinnitetään huomiota ehdotusten taiteellisuuteen, ajanmukaisuuteen sekä toteutus- ja kehityskelpoisuuteen.

Turun yliopiston entisen Juslenian paikalle nouseva Aurum palvelee sekä Turun yliopistoa että Åbo Akademia. Rakennus valmistuu keväällä 2021 ja otetaan käyttöön samana syksynä.

Kilpailu toteutetaan yhteistyössä Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n, Åbo Akademin ja Turun yliopiston kanssa. Kaikille avoimen kilpailun kielinä ovat suomi ja ruotsi.

Kilpailuohjelma ja -asiakirjat ovat ladattavissa valtion taideteostoimikunnan verkkosivulta. Ehdotuksia voi jättää 15.5.2019 saakka ja tulokset julkistetaan kesäkuussa.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone