30.11.2017

Turun uuteen T3-sairaalaan tulee taidetta – taiteilijahaku on nyt käynnissä

Havainnekuva: ARK Reino Koivula Oy ja Schauman Arkkitehdit Oy.

 

Turun yliopistollisen keskussairaalan uusi T3-sairaala nousee junaradan ja Helsinginkadun päälle rakennettavalle betonikannelle. T3-sairaalan arvioidaan valmistuvan loppukesällä 2021.

Uudella sairaalalla on oma taideohjelma. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri hakee kuvataiteilijoita mukaan uuden sairaalan taideteosten suunnitteluun. Avoimella haulla haetaan nyt taidetta kolmeen panoraamatilaan, joista avautuu näköala moottoritien suuntaan.

“Odotamme avoimesti ehdotuksia, mitä taide tässä ajassa ja tilassa voisi olla. Taiteilijat on tarkoitus valita ensi kesään mennessä”, sairaalahankkeen taidehankinnoista vastaava TaT Matti Tainio kertoo tiedotteessa.

Taiteeseen varatulla budjetilla toteutetaan vähintään viisi julkisten tilojen taideteosta.

Kahden uuden teoksen toteuttajat on jo valittu. Ensimmäisen aulan katseenvangitsijaksi tulee koko talon korkuinen seinämaalaus eli muraali. Pintana, jolle teos maalataan, ovat hissitornit, osa seinistä sekä yleisön vaatesäilytyksen ovet. Teoksen toteuttaa Multicoloured Dreams -ryhmä, jonka suunnitelma valmistuu alkuvuodesta 2018.

Toisen aulan teoksen toteuttaa turkulainen taiteilija Heini Aho, jonka töitä on myös sairaanhoitopiirin T2-sairaalassa. Suunnitteilla on ilmatilaan sijoittuva kolmiulotteinen veistos, johon yhdistetään projisoitua videokuvaa.

Teoksia haetaan vielä ensisijaisesti sairaalarakennuksen pääjulkisivussa sijaitsevaan kolmeen panoraamatilaan. Panoraamatilat toimivat oleskelu- ja lepotiloina potilaille ja osastoilla vieraileville. Tilat ovat osittain kahden kerroksen korkuisia ja niistä aukeaa näköala itään Helsingin moottoritien suuntaan. Haku toteutetaan portfoliohakuna, johon voivat osallistua varsinaissuomalaiset ammattitaiteilijat. Ensimmäisessä vaiheessa hakijan ei tarvitse toimittaa tilaan tehtyjä suunnitelmia, vaan kuvia ja tietoa omista valmiista teoksistaan, joiden katsoo sopivan kohteeseen. Teosten toteuttamistapaa ei ole rajattu. Portfoliohaun perusteella valitaan taiteilijat, joiden kanssa neuvotellaan jatkosuunnitelmista ja teosten tilaamisesta.

Lue lisää täältä: http://www.vsshp.fi/fi/sairaanhoitopiiri/t3/taide/Sivut/Taiteilijahaku.aspx.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone