29.7.2020

Turun Tommilankadun päiväkotiin haetaan teoskokonaisuutta taidekilpailulla

Havainnekuva tulevasta päiväkotirakennuksesta. Kuva: Turun kaupunki


Kilpailun arvioinnissa painotetaan ehdotuksen visuaalista sijoittumista osaksi rakennuksen tiloja sekä sisällöllistä yhteyttä rakennuksen käyttötarkoitukseen, sen arkkitehtuuriin ja päiväkodin toimintakulttuuriin.

Turun kaupungin järjestämällä avoimella taidekilpailulla haetaan teoskokonaisuutta sijoitettavaksi Tommilankadun päiväkotiin. 1.7.–30.9.2020 käynnissä olevaan kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa toimivat taiteilijat ja taidetyöryhmät.

Taideteoksen tai teoskokonaisuuden ensisijaiset sijoituspaikat ovat päiväkotirakennuksen julkisivuissa sekä rakennuksen sisällä korkeassa ruokasalissa ja aulan portaikossa. Ehdotuksessa voi esittää vaihtoehtoisesti myös muuta sijaintipaikkaa. Etenkin sisälle ehdotettavan teoksen materiaalivalinnoissa ja rakenteissa on hyvä ottaa huomioon teoksen pintojen säännöllisen puhtaanapidon vaatimus sekä tilojen käyttäjien turvallisuus.

Kilpailun tuomaristo valitsee ehdotuksista taiteellisesti, teknisesti ja taloudellisesti sopivimman ehdotuksen toteutettavaksi. Kilpailuteoksen on oltava valmiina paikoilleen ripustettuna 15.12.2021 mennessä. Rakennus otetaan käyttöön tammikuussa 2022.

Kilpailuaika alkaa keskiviikkona 1.7.2020 klo 9 ja päättyy keskiviikkona 30.9.2020 klo 17. Osallistujan tulee kilpailuajan puitteissa rekisteröityä, kirjautua ja jättää ehdotuksensa sähköisesti verkkopalvelussa.

Kilpailussa noudatetaan kilpailuohjelmaa ja Suomen Taiteilijaseuran kilpailusääntöjä.

Kilpailuohjelma, liitteet ja hakuohjeet löytyvät Turun kaupungin sivuilta.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone