8.5.2020

Turun kaupungin ideakilpailu visuaalisten alojen ammattilaisille

Kilpailuun osallistujat voivat ehdottaa Turun keskusta-alueelle tai lähiöihin sijoitettavia määräaikaisia julkisia taideteoksia.

Turun kaupunki on käynnistänyt avoimen idea- ja toteutuskilpailun kaupungissa asuville tai työskenteleville visuaalisten alojen ammattilaisille. Osallistujat voivat olla esimerkiksi kuvataiteilijoita, muotoilijoita, sarjakuvataiteilijoita, valokuvaajia tai graafisia suunnittelijoita. Kilpailuaika päättyy 24.5.2020.

Kilpailuun osallistujat voivat ehdottaa Turun keskusta-alueelle tai lähiöihin sijoitettavia määräaikaisia julkisia taideteoksia tai taideteoksenomaisia elementtejä. Ehdotusten muoto on vapaa, joten kyseessä voi olla myös performanssi, ääniteos tai yhteisöllinen teos. Osa teoksesta voi olla toteutettu myös digitaalisessa muodossa, joka on mahdollista esittää yleisölle verkon välityksellä.

Kilpailu toteutetaan Turun kaupungin kaunistamisrahaston vuoden 2019 tuotolla ja sen järjestämiseen on kokonaisuudessaan varattu 50 000 euroa. Määräaikaan mennessä saapuneiden ehdotusten joukosta valitaan viisi toteuttamiskelpoista ideaa, joille jokaiselle myönnetään 5 000 euron palkinto. Palkintoraha on samalla luonnosta ja toteutusta koskeva taiteilijapalkkio, joka maksetaan laskua vastaan. Palkituille myönnetään tämän jälkeen 5 000 euroa teoksen toteutusta eli materiaali-, kuljetus- ja ripustuskustannuksia tai näihin rinnastettavia kuluja varten. Valmiit ideat tulee voida toteuttaa kaupunkitilaan siten, että ne ovat esillä 1.7.–30.9.2020.

Suunnittelijat vastaavat itse teosten kuljettamisesta ja asentamisesta. Turun kaupunki ei vakuuta teoksia eikä sitoudu ylläpitoon niiden esilläoloaikana. Toteutettavien ehdotusten suunnittelijat omistavat teokset koko prosessin ajan, myös esitysajan päätyttyä.

Lisätietoa ja hakuohjeet Turun kaupungin sivuilla

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone