9.3.2020

Tornio hakee kutsukilpailulla julkista veistosta

Aineen taidemuseo. Kuva: Tornion kaupunki

Tornion kaupungin suunnittelukilpailun tavoitteena on löytää Tornion 400-vuotisjuhlaa sekä paikan historiaa kunnioittava taideteos Nordbergin möljälle.

Tornion kaupunki on kutsunut taiteilijat Tom Engblom, Mia Hamari, Pekka ja Teija Isorättyä, Kirsi Kaulanen ja Sauli Miettunen ottamaan osaa Tornion kaupungin julkisen veistoksen suunnittelukilpailuun. Kilpailun tarkoituksena on löytää ehdotuksia Tornion kaupungin Nordbergin möljälle sijoitettavalle veistokselle tai veistoksille.

Tavoitteena on löytää visuaalisesti ja sisällöllisesti kiinnostavia ehdotuksia pysyväksi taideteokseksi. Teoksen toivotaan huomioivan Tornion 400-vuotisjuhlavuosi ja Tornion historia, kuitenkin niin, että teos edustaa 2020-lukua eikä ole toisinto tekijöiden aikaisemmista teoksista. Kilpailussa noudatetaan Suomen Taiteilijaseuran kilpailusääntöjä.

Palkintolautakunnan muodostavat Tornion kaupunginjohtaja Timo Nousiainen ja jäseninä Aineen taidemuseon johtaja Katriina Pietilä- Juntura, Tornion kaupunginarkkitehti Jarmo Lokio, Tornion kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Markku Ponkala, Aineen taidemuseon johtokunnan puheenjohtaja Kristiina Aine, kuvanveistäjä Minna Kangasmaa sekä kuvanveistäjä Petri Eskelinen. Lautakunnan sihteerinä toimii Tornion kaupungin hallintopäällikkö Outi Kääriäinen.

Palkintolautakunta arvioi kilpailuehdotusten oivaltavuutta, taiteellista laatua ja ehdotuksen toteuttamiskelpoisuutta. Teoksen tulee olla toteutettavissa siten, että se julkistetaan Tornion perustamisen 400-vuotispäivänä 12.5.2021. Toteutettavan teoksen toteutuskustannuksiin on varattu enintään 100 000 euroa.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone