28.9.2015

Tilaajan ja taiteilijan yhdistävä Taidepankki on avattu

Uusi Taidepankki tarjoaa taiteilijoille tasavertaisen mahdollisuuden tuoda esiin taiteellista osaamistaan osana rakennettua ympäristöä ja edistää taiteilijoiden mahdollisuuksia tulla toimeen taiteellisella työllään.

Ympäristötaiteen säätiö on julkaissut nettisivuillaan Taidepankki-nimisen palvelun, joka helpottaa taiteen hankkimista osaksi rakennushanketta tai rakennettua ympäristöä. Ammattitaiteilijat voivat nyt rekisteröityä palveluun, esitellä toteutuneita tai suunniteltuja teoksiaan, ja näin tehdä työtään tunnetuksi mahdolliselle tilaajalle tai ostajalle.

Taidepankin käyttö on suunniteltu erityisesti suunnittelu- ja rakennushankkeissa toimivien (taide)asiantuntijoiden sekä kuntien ja rakennusliikkeiden näkökulmasta. Pankki auttaa tilaajia löytämään ammattitaiteilijan toteuttamaan taideteoksia, osallistumaan kutsukilpailuun tai osallistumaan taidehankkeen valmisteluun suunnittelun eri vaiheissa, vaikkapa osana työryhmää.

Taidepankki kokoaa kaikki rakennushankkeissa taideteoksia jo toteuttaneet ja mukana olemisesta kiinnostuneet taiteilijat yhteen, selkeään ja valtakunnalliseen palveluun. Tarkoituksena on poistaa erilaisten taiteilijatietokantojen päällekkäisyyksiä ja tehdä yhteistyö vaivattomaksi sekä taiteilijoille että tilaajille.

Rekisteröidy Taidepankkiin tästä!

Taidepankki on Ympäristötaiteen säätiön ylläpitämä maksuton palvelu.

Lisätietoja:

Projektisuunnittelija Niina Rauhala, niina.rauhala@ymparistotaide.fi, 044-235 4776

yts.fi/taidepankki
ymparistotaide.fi/taidepankki

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone