19.8.2019

Tikkurilan tulevan kirkon taiteesta järjestetään avoin portfoliohaku

Havainnekuva kirkkosalista. Tikkurilan kirkon allianssi/Arkkitehtitoimisto OOPEAA

Havainnekuva kirkkosalista. Tikkurilan kirkon allianssi/Arkkitehtitoimisto OOPEAA


Tikkurilan uuden kirkon taidekokonaisuudesta on julistettu avoin portfoliohaku. Portfoliohaussa työstä kiinnostuneet, Suomessa työskentelevät taiteilijat ja taiteelliset työryhmät voivat ilmoittautua mukaan.

Portfolio tulee jättää viimeistään 9.9. Valinta tehdään 15.10.

Taidekokonaisuuteen sisältyy neljä osaa: alttarialueen taide, kadulle rajautuvien lasiseinien taide, kirkon katutason tiilimuuraukseen tulevien erikoistiilien painokuviot ja kastepuu.

Alttarialue on koko tilan sydän. Poikkeuksellista Tikkurilan kirkossa on, että myös alttari, kuten koko kalustus, tulee olemaan siirreltävissä ja muokattavissa käyttötarpeen mukaan. Tämä vaikuttaa taiteenkin suunnitteluun.

Kirkkosalin lasiseinien taiteella tavoitellaan sisällöllistä lisäarvoa sekä kirkkosaliin että ohikulkijoille ulkopuolella ja myös intimiteettiä tilojen välille. Toteutustapa on lähtökohtaisesti digiprinttaus. Taidekokonaisuuteen kuuluvat myös noin 100 kpl uniikkeja tiiliä, jotka tulevat kirkon pääsisäänkäyntiin johtaviin seinäkkeisiin. Taiteilijalta odotetaan tiilimuurauksen tekstin/kuvioinnin suunnittelua. Kastepuu on taideteos, jonka oksiin tai lehtiin kirjoitetaan jokaisen kastetun nimi ja kastepäivä ja ne ripustetaan jumalanpalveluksessa puun runkoon.

Kirkkotilan taiteen toivotaan olevan ihmisen aistillisuutta ja kokemuksellisuutta tukevaa. Mukana voi olla osioita, joihin voi esimerkiksi koskea. Taiteen ja arkkitehtuurin vuoropuhelun toivotaan tukevan sitä, että rakennuksen ulko- ja sisäpuoli muodostavat eheän kokonaisuuden. Risti-symbolin käyttö osana taidetta on suotavaa. Taiteen halutaan olevan myös pitkäikäistä ja helppoa huoltaa.

Haku etenee kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa taiteilijoiden tulee lähettää kuvia tuotannostaan, ansioluettelo ja perustelut, miksi olisivat päteviä. Luonnosehdotuksia ei tässä vaiheessa lähetetä. Toisessa vaiheessa alustavaan neuvotteluun kutsutaan 3–5 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää.

Lue lisää ja katso hakuohjeet

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone