4.6.2018

Tampereen raitiotien taidekoordinaattoriksi valittiin Frei Zimmer Oy

Kuvassa Frei Zimmerin perustaja, kuvataiteilija Tuula Lehtinen (vas.) sekä tuottajat Laura Lehtinen ja Heini Orell. Kuva: Pasi Salonen

 

Frei Zimmer Oy on taiteen koordinointiin liittyvä asiantuntijapalvelu. Sen kohteena on tulevan raitiotiekäytävän ympäristöön liittyvä taide, raitiotien rakentamisen aikainen taide ja raitiovaunujen muotoiluun liittyvä taiteen koordinointi.

Vertailu ja valinta tehtiin kolmesta tarjouspyynnön mukaisesta tarjouksesta. Annettu kattohinta oli 105 000 euroa.

Tarjoukset pisteytettiin laadun, kokemuksen ja hinnan mukaan siten, että laatu ja kokemus painottuivat. Taidekoordinaattorin kanssa tehdään kahden vuoden puitesopimus, jossa on yhteensä kahden vuoden jatkomahdollisuus.

Valinnan hyväksyi tiistaina ensimmäistä kertaa kokoontunut raitiotien taiteen ohjausryhmä.

– Julkinen taide myös raitiotiehen liittyen on merkittävä viihtyvyystekijä kuntalaisten kannalta, ja vaikuttaa myös kaupungin elinvoimaan. Nyt kun Tampere päätti hakea Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026, raitiotien taiteen painoarvo ei ainakaan vähene, ohjausryhmän puheenjohtaja apulaispormestari Aleksi Jäntti toteaa.

Raitiotien taiteen yleissuunnitelmassa on lähtökohtia raitiotien toteutukseen liittyville taidehankkeille. Raitiotien taiteen päämääränä on laadukas ja ympäristön viihtyisyyttä kohottava kokonaisuus sekä raitiotien rakentamisen että operoinnin aikana.

Raitiotien rakentamisen aikaisten haittojen ehkäisyä pohtinut työryhmä painotti myös taiteen merkitystä viihtyvyydelle sekä ideoi sen toteutusta loppuraportissaan. Taidetta on jo näkyvillä työmaa-aidoissa.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone