4.8.2016

Sinustako julkisen taiteen tekijä? -koulutus Tampereella 29.8.2016

Sinustako_julkisen_taiteen_tekija2

Suomen Taiteilijaseura järjestää kuvataiteilijoille ja muotoilijoille suunnatun Sinustako julkisen taiteen tekijä? -koulutuksen Tampereella Museokeskus Vapriikin auditoriossa maanantaina 29.8. iltapäivällä klo 13-17.

Sinustako julkisen taiteen tekijä? -koulutus tarjoaa perustietoja ja -taitoja taiteilijan sopimus- ja vastuukysymyksistä, työn organisoinnista ja julkisen taiteen työmahdollisuuksien löytämisestä. Koulutuksessa kuullaan myös kokemuksia julkisen taiteen tekemisestä sekä näkemyksiä taiteen ja arkkitehtuurin yhdistämisestä. Koulutuksen materiaali pohjautuu Prosenttiperiaatteen käsikirja taiteilijalle -julkaisuun (2015), johon voi tutustua myös sähköisesti osoitteessa https://prosenttiperiaate.fi/kasikirja/.

Koulutus on maksuton ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Koulutuksen paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu koulutukseen osoitteessa: https://www.webropolsurveys.com/S/EDA8DC01276AEBC7.par.


Ohjelma – Sinustako julkisen taiteen tekijä? -koulutus Tampereella

Vapriikin auditorio (Alaverstaanraitti 5, Tampere)
Maanantaina 29.8.2016 klo 13.00-17.00

13.00
Sinustako julkisen taiteen tekijä – miten julkisen taiteen työmahdollisuuksia taiteilijalle?
Projektisuunnittelija Hanna Hannus / Suomen Taiteilijaseura

13.30
Kokemuksia julkisen taiteen tekemisestä
Kuvanveistäjä Kaarina Kaikkonen

14.30
Käytännön ohjeita julkisen taiteen tekijälle
Suomen Taiteilijaseuran lakimies, kilpailuasiamies Anna Kuusi

Tauko 15 min.

15.45
Arkkitehdin näkökulma taiteen ja arkkitehtuurin yhdistämiseen
Tampereen Teknillisen Yliopiston arkkitehtuurin laitoksen johtaja Panu Lehtovuori

16.30
Ajankohtaista julkisen taiteen osalta Tampereen seudulla
Visuaalisten taiteiden läänintaiteilija Vesa Varrela

Samassa auditoriossa järjestetään klo 12-13 Tampereen Tesoman Tuomarinkadun korttelikilpailun voittajan julkistus. Halukkaat ovat tervetulleita seuraamaan julkistusta. Lisätietoja kilpailusta alla.

 

Lisätietoja koulutuspäivästä:

Koulutuspäivän koordinaattorina toimii Suomen Taiteilijaseuran projektisuunnittelija Hanna Hannus (hanna.hannus@artists.fi, puh. 040 5899 548).

Suomen Taiteilijaseura edistää prosenttiperiaatetta Suomessa yhdessä Teollisuustaiteen Liitto Ornamon, Ympäristötaiteen säätiön ja Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn kanssa ja yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen kanssa. Prosenttiperiaatteen edistämistyötä tukee opetus- ja kulttuuriministeriö.

 

 

Lisätietoja Tesoman Tuomarinkadun korttelikilpailusta:

Tampereen kaupungin kaupunkikehitys, kiinteistötoimi ja maankäytön suunnittelu järjestivät korttelikilpailun Ikurin kaupunginosaan suunnitellulle uudelle asuinalueelle yhdessä poikkihallinnollisen Oma Tesoma -hankkeen kanssa.

Kilpailun kohteena ovat Taimiston ja Tuomarinkadun asemakaavaehdotuksen nro 8539 korttelit 3885–3888. Tarkoituksena on löytää työryhmiä, jotka pystyvät kilpailukorttelien laadukkaaseen suunnitteluun ja toteutukseen, ja joiden kanssa kaupunki jatkaa alueen kehittämistä. Erityisesti laadukkaan suunnittelun osana nähdään taide osaksi rakennettua ympäristöä, värisuunnitelmat, valaistus, perustason käsittely, viherympäristö- ja maisemasuunnittelu ja niin edelleen.

Kysymykset julkistustilaisuudesta voi osoittaa kilpailun sihteeri Anne Kääriälle (puh. 044 511 3234, anne.kaaria@ramboll.fi).

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone