18.10.2017

Taiteilija Teemu Lehmusruusu ROTI-blogissa: Mediataiteen mahdollisuudet rakennetussa ympäristössä

Taide oli tänä vuonna ensi kertaa mukana ROTI-järjestelmässä, joka arvioi rakennetun omaisuuden tilaa ja kehitystä. ROTI perustuu laajaan faktapohjaan ja asiantuntijapaneeleiden työskentelyyn, ja se järjestetään joka toinen vuosi.

Media- ja installaatiotaiteilija Teemu Lehmusruusu osallistui Digitaaliset ratkaisut -paneeliin. Hän kertoo nyt ROTI-blogissa mediataiteen mahdollisuuksista rakennetussa ympäristössä. Lehmusruusun mukaan julkinen ja rakennettu ympäristö on erityisen kiinnostava konteksti taiteelle:

 

“Julkisessa tilassa toimiessa onkin keskeisenä haasteena säilyttää taiteen integriteetti, vaikka se tarkoittaisi joskus myös teoksen väliaikaisuutta, uusien teknisten ratkaisuiden koettelemista ja tietoista riskinottoa. Julkisen ja rakennetun ympäristön täytyisi olla yksi nykytaiteen luonnollinen esittämispaikka muiden rinnalla, olipa kyse teoksesta, joka ajan mittaan muuttuu tai katoaa luonnonvoimien armoilla, performatiivisesta teosta, joka toteutetaan tiettyjä kestollisia kertoja tai elektronisesta teoksesta, jonka suunnittelussa on huomioitu teoksen elinkaari.”

Lue koko teksti täältä.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone