5.11.2018

Taiteilija Kirsi Pitkänen palkittiin kaupunkiympäristön viihtyisyyden edistämisestä

Jyväskylän kaupunki on myöntänyt vuosittain jaettavan AVOin kaupunkiympäristö -tunnustuksen taiteilija Kirsi Pitkäselle.

Pitkänen on puhunut vahvasti kaupunkiympäristön taiteen puolesta ja vienyt eteenpäin prosenttitaiteen käyttöönottoa Jyväskylässä.

Kankaan alueen taidekoordinaattorina toimimisen lisäksi Pitkänen on ollut tiiviisti mukana muun muassa Kehä Vihreän kehittämisessä, kahdessa kouluhankkeessa sekä Kortepohjan keskustan kehittämishankkeessa.

“Taiteen kuuluisi kulkea koko ajan muun suunnittelun rinnalla. Tällöin ne tukisivat hyvin toisiaan”, Pitkänen toteaa tiedotteessa.

Tunnustuksen myöntäneen raadin mukaan Pitkäsen näkemyksellisyys ja rajojen ylittämiskyky on erinomainen esimerkki kaikille kaupunkiympäristön kehittämisen parissa työskenteleville eri alojen osaajille.

“On ollut hienoa olla mukana Jyväskylän kaupungin hankkeissa, sillä kaupungin vahvuuksia ovat ehdottomasti hyvä moniammatillinen yhteistyö, avoin ilmapiiri sekä halu ottaa taide osaksi laadukasta suunnittelua ja rakentamista, Pitkänen sanoo.

AVOin kaupunkiympäristö on Jyväskylän kaupungin oma arkkitehtuuria, vihreää infrastruktuuria ja osallisuutta yhdistävä ohjelma.

Lue lisää

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone