20.2.2018

Taiteen edistämiskeskuksen erityisavustukset “Prosentti rakennuskustannuksista taiteeseen” -hankkeille nyt haettavina

Erityisavustukset on tarkoitettu yhteisöille, kuten yhdistyksille, säätiöille, osuuskunnille, kunnille, kuntayhtymille ja yrityksille, jotka hankkivat rakennuskohteisiinsa prosentti rakennuskustannuksista taiteeseen -periaatteen mukaisesti teoksia. Kohteet voivat olla uudisrakennuksia, korjausrakentamisen kohteita tai infrarakentamista. Erityisavustus on tarkoitettu vain oikeuskelpoisille yhteisöille.

Avustus on tarkoitettu vuosina 2018–2019 toteutettavien uusien prosenttiperiaatteen mukaisten taideteosten välittömiin kustannuksiin, esimerkiksi taiteilijapalkkioihin, materiaalikustannuksiin, perustuskustannuksiin, valaistuskustannuksiin, kilpailukuluihin ja suunnittelukustannuksiin. Avustusta voi käyttää myös olemassa olevien prosenttiperiaatteen mukaisten teosten huoltokustannuksiin. Avustusta voi käyttää myös prosenttiperiaatetta edistävään viestintään. Avustusta haetaan erityisavustuksena.

Avustus voi kattaa enimmillään 50 prosenttia hankkeen hyväksyttävistä kustannuksista (taideteoksiin liittyvistä välittömistä kustannuksista). Taiteen edistämiskeskus ei myönnä alle 20 00 euron avustuksia.

Lisätietoa ja haku

Lue myös, mihin aiempia avustuksia on myönnetty ja millaista taidetta niillä on toteutettu.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone