13.2.2020

Taiken erityisavustusten haku prosenttiperiaatteen mukaisille hankkeille käynnissä

Taiteen edistämiskeskuksen Prosentti rakennuskustannuksista taiteeseen -erityisavustusten haku on käynnistynyt. Avustus on tarkoitettu vuosina 2020–2021 toteutettavien prosenttiperiaatteen mukaisten taideteosten kustannuksiin ja kehittämishankkeisiin. Haku päättyy 12.3.2020.

Erityisavustukset on tarkoitettu oikeuskelpoisille yhteisöille, kuten kunnille, säätiöille, yhdistyksille, osuuskunnille ja yrityksille, jotka hankkivat rakennuskohteisiinsa prosentti rakennuskustannuksista taiteeseen -periaatteen mukaisesti teoksia. Kohteet voivat olla uudisrakennuksia, korjausrakentamisen kohteita tai infrarakentamista.

Avustuksen voi saada muun muassa taiteilijapalkkioihin, asiantuntijapalkkioihin, materiaalikustannuksiin, valaistuskustannuksiin, kilpailukuluihin ja suunnittelukustannuksiin tai teosten huolto-, korjaus- ja ylläpitokustannuksiin. Avustusta voi hakea myös julkisen taiteen ohjelmien sekä rakennushankkeiden taidesuunnitelmien laatimiseen ja toimeenpanoon sekä kehittämishankkeiden kustannuksiin.

Hakemuksia arvioi valtion taidetoimikunnista ja alueellisista taidetoimikunnista koostettu asiantuntijaryhmä.

Avustus voi kattaa enimmillään 50 prosenttia hankkeen hyväksyttävistä kustannuksista. Taike ei myönnä alle 15 000 euron avustuksia.

Hakuohjeet löytyvät Taiken sivuilta. Aiempia tukipäätöksiä voi katsoa Taiken Myönnetyt apurahat ja avustukset -sivulta.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone