8.4.2015

Prosentti rakennuskustannuksista taiteeseen -avustuksen haku alkaa 13.4.

Taiteen edistämiskeskus jakaa jo toista kertaa Prosentti rakennuskustannuksista taiteeseen -avustusta prosenttiperiaatteen edistämiseen. “Prosentti rakennuskustannuksista taiteeseen” -avustus on haettavissa 13.04.2015 – 15.05.2015.

Avustus on tarkoitettu yhteisöille (esim. kunnat, kuntayhtymät, yritykset, säätiöt, yhdistykset), jotka hankkivat rakennuskohteisiinsa prosentti rakennuskustannuksista taiteeseen -periaatteen mukaisesti teoksia. Kohteet voivat olla uudisrakennuksia, korjausrakentamisen kohteita tai infrarakentamista. Avustusta eivät voi hakea yksityishenkilöt tai työryhmät.

Avustusta voi käyttää uusien prosenttiperiaatteen mukaisten taideteosten välittömiin kustannuksiin, esimerkiksi taiteilijapalkkioihin, materiaalikustannuksiin, perustuskustannuksiin, valaistuskustannuksiin, kilpailukuluihin ja suunnittelukustannuksiin. Avustusta voi käyttää myös olemassa olevien prosenttiperiaatteen mukaisten teosten huoltokustannuksiin. Avustusta haetaan erityisavustuksena.

Avustusta on jaettavana 380 000 €, ja Taiteen edistämiskeskus jakaa sen noin 20 hankkeelle. Avustus voi kattaa enimmillään 50 prosenttia hankkeen hyväksyttävistä kustannuksista (taideteoksiin liittyvistä välittömistä kustannuksista).

Lue lisää ja katso hakuohjeet osoitteesta:
http://www.taike.fi/fi/web/arkkitehtuuri/apurahat-ja-avustukset/-/stipend/viewStipend/11132

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone