7.8.2017

Taidepankki uudistuu syksyllä

Taidepankki esittelee kymmenien taiteilijoiden teoksia, joita voi hakea mm. tekniikan ja taiteilijan perusteella.

 

Ympäristötaiteen säätiön perustama Taidepankki on siirtynyt Rakennustietosäätiö RTS:n ylläpidettäväksi. Rakennustietosäätiö RTS on yleishyödyllinen säätiö, jonka tarkoituksena on edistää sekä hyvää kaavoitus- ja rakennustapaa että hyvää kiinteistönpitotapaa.

Taidepankin toiminta jatkuu toistaiseksi entisin periaattein osoitteessa www.ymparistotaide.fi Uusittu sivusto avataan syksyllä 2017. Taidepankista tilaajat, rakennuttajat ja suunnittelijat voivat löytää taiteilijan rakennettuun ympäristöön liittyvään taidehankkeeseen. Ammattitaiteilijoille se tarjoaa paikan esitellä omaa osaamista.

Taidepankkia hallinnoi jatkossa Rakennustietosäätiö RTS:n perustama toimikunta ”Taide rakennushankkeessa”. Sen tehtävänä on tukea korkealaatuisen rakennetun ympäristön muodostumista edistämällä taiteen kytkemistä rakennushankkeisiin. Toimikunta jatkaa vuonna 2017 lakkautettavan Ympäristötaiteen säätiön toimintaa paremman rakennetun ympäristön puolesta. Syy lakkauttamiseen on säätiöitä koskevan toimintaympäristön muuttuminen ja taloudellisten toimintaedellytysten puuttuminen.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone