29.9.2017

Taide ROTI2017-blogissa: tilaamisen tapoja, taidetta insinööreille ja purkutaloihin sekä uutta vetovoimaa kaupungeille

Taide oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana ROTI-järjestelmässä, kun mukana oli  oma asiantuntijapaneeli arkkitehtuurista, suunnittelusta, muotoilusta ja taiteesta. ROTI on rakennetun omaisuuden tilan ja kehityksen arviointia varten kehitetty järjestelmä, joka perustuu laajaan faktapohjaan ja asiantuntijapaneeleiden työskentelyyn. ROTI järjestetään joka toinen vuosi.

ROTI2017-raportti julkistettiin maaliskuussa. Sen mukaan rakennetun ympäristön suunnittelu- ja konsultointialan liikevaihto Suomessa on noin 1,6 miljardia euroa ja kotimaisten hankkeiden osuus on noin 1,3 miljardia euroa. Taiteen osuus tästä on raportin mukaan kuitenkin vielä vähäinen, vaikkakin kasvussa.

ROTI-prosessi jatkuu yhä raportin julkaisemisen jälkeenkin. ROTI-blogissa on nyt julkaistu useita asiantuntija-artikkeleita, jotka taustoittavat arkkitehtuuri-, suunnittelu-, muotoilu- ja taidepaneelin keskusteluja ja loppupäätelmiä.

Taiteesta ja sen merkityksestä rakennetussa ympäristössä kirjoittavat Skanska Oy:n kaavakehitysjohtaja Hille Kaukonen, kuvanveistäjä,  taideasiantuntija Marjukka Korhonen, sisustusarkkitehti Anu-Anette Varho ja taidekoordinaattori, taiteen tohtori Outi Turpeinen.

Lue ROTI 2017 -blogia

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone