5.3.2018

Suomen ensimmäinen julkisen taiteen erikoistumiskoulutus alkaa syksyllä – haku on nyt auki

Taideyliopisto aloittaa syksyllä uuden erikoistumiskoulutuksen, joka kouluttaa laaja-alaisia asiantuntijoita julkisen taiteen, rakentamisen ja kaupunkisuunnittelun kehittämistehtäviin ja projekteihin. Suomessa voi nyt ensimmäistä kertaa opiskella taideasiantuntijan tehtäviin. Haku erikoistumiskoulutukseen on alkanut, ja se jatkuu huhtikuun loppuun saakka.

40 opintopisteen laajuinen Julkisen taiteen taideasiantuntijan erikoistumiskoulutus alkaa syksyllä 2018, ja se kestää toukokuuhun 2020 saakka. Koulutuksen kohderyhmänä ovat ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneet  taiteen ammattilaiset. Taideasiantuntijaksi erikoistuminen on luontevaa mm. kuvataiteilijan, muotoilijan, arkkitehdin tai maisema-arkkitehdin koulutuksen ja osaamisen pohjalta. Edellytyksenä on maisteritason taidealan tutkinto sekä alan kehittämiseen soveltuva työkokemus.

Koulutusta ja sen sisältöä on valmisteltu yhteistyössä kentän keskeisten toimijoiden kanssa. Ohjausryhmään kuuluva Suomen Taiteilijaseuran toiminnanjohtaja Kirsi Korhonen iloitsee siitä, että ammattikuvataiteilijoille on vihdoin tarjolla erikoistumiskoulutusta.

“Ammattikuvataiteilijoilla on nyt mahdollisuus kouluttautua vahvasti kasvavan julkisen taiteen kentän osaajiksi. Erikoistumiskoulutus antaa uusia välineitä ammatillisen osaamisen laajentamiseen”, sanoo Korhonen.

Koulutuksen tavoitteena on mm. syventää ja laajentaa opiskelijan osaamista julkisen taiteen erityisosaamisen alueilla, mm. julkisen rakentamisen ja kaupunkisuunnittelun hankkeissa, taiteen tilaustöiden integroinnissa ympäristön ja kaupunkikuvan kehittämiseen, sekä kehittää taitoja taiteiden integroinnissa osaksi kuntien ja maakuntien kehittämisstrategiaa. Erikoistumiskoulutuksessa perehdytään rakentamisen ja kaupunkisuunnittelun toimintatapoihin ja taidehankkeiden käytäntöihin.

Koulutuksessa perehdytään julkisen taiteen ja prosenttiperiaatteen mahdollisuuksiin, toimintaperiaatteisiin ja toimijoihin. Opiskelijat saavat valmiudet taidehankkeiden kuratointiin ja tuottamiseen, ja he perehtyvät mm. moniammatilliseen yhteistyöhön, projektinhallintaan ja palveluiden kehittämiseen.

Koulutus järjestetään taidealojen yliopistojen yhteistyönä. Toteutuksessa ovat mukana Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, Lapin yliopiston Taiteiden tiedekunta. Koulutusta koordinoi Taideyliopisto. Haku koulutukseen jatkuu 30.4. saakka.

Lue lisätietoa hakemisesta täältä

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone