4.11.2020

Siuntion hyvinvointikampuksen julkisivuteoksesta avoin portfoliohaku ja kutsukilpailu

Kuva: Siuntion kunta


Uusi sivistys- ja hyvinvointikampus on Siuntion kunnan ensimmäinen prosenttitaidekohde.  Portfoliohaun ja kutsukilpailun yhdistelmällä haetaan suunnittelijaa julkisivuun tulevalle taideteokselle.

Siuntion kunta etsii kaksivaiheisella taidehaulla taiteilijaa tai taidetyöryhmää ideoimaan ja toteuttamaan julkisivutaidetta syksyllä 2022 valmistuvaan sivistys- ja hyvinvointikampukseen. Ensimmäisessä vaiheessa taiteilijat ja taiteelliset työryhmät voivat lähettää portfolionsa, joista valitaan kolme tekijää kutsukilpailuun, jonka perusteella teos tai teoskokonaisuus valitaan.

Sivistys- ja hyvinvointikampus on länsiuusimaalaisen Siuntion kunnan ensimmäinen prosenttitaidekohde.  Teoskokonaisuuden tekninen toteutustapa on jo valittu, joten portfoliohaulla etsitään suunnittelijaa taideteokselle. Kampuksen julkisivuihin on määritelty neljä aluetta, joihin etsitään taiteellista ratkaisua julkisivuihin suunniteltujen metallisten, polttomaalattujen reikälevypaneelien muodossa. Paneeleille voidaan tulostaa erilaisia kuvia stanssaamalla niihin reikiä ja valaisemalla reiät taustavaloilla, jolloin kuva-aihe tulee näkyville.

Taiteellisesta suunnittelutyöstä kiinnostuneet voivat osallistua portfoliohakuun 1.11.–31.12.2020 lähettämällä kuvia aiemmasta tuotannosta, ansioluettelo sekä perustelut, miksi olisi pätevä toteuttamaan teoksen kohteeseen. Luonnosehdotuksia ulkoteoksesta tai -teoskokonaisuudesta ei lähetetä ensimmäisessä vaiheessa.

Portfoliovaiheen jälkeen käynnistetään kutsukilpailu, johon valitaan tammikuussa 2021 kolme taiteilijaa tai taiteilijaryhmää. Kutsukilpailu käydään 1.2.–30.4.2021. Teoskokonaisuuden odotetaan olevan asennusvalmis vuoden 2021 loppuun mennessä.

Kutsukilpailuun kutsutuille maksetaan taiteilija-/työryhmäkohtainen palkkio kutsukilpailun päätyttyä. Teoksen toteutuskustannuksiin on varattu enintään 80 000 euroa sisältäen taiteilijapalkkiot, teoksen suunnittelun sekä materiaali- ja toteutuskustannukset.

Portfoliohaussa noudatetaan Suomen Taiteilijaseuran ohjeistusta.

Lisätietoa ja hakuohjeet Siuntion kunnan verkkosivuilla

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone