6.9.2017

Silmänjuhla-tapahtuma muuttaa Salon mediataiteen keitaaksi

 

Salossa syksyisin järjestettävässä Silmänjuhla-tapahtumassa yllätykselliset mediataide-teokset levittäytyvät kaupunkitilaan hämärän aikaan. Tänä vuonna Salon keskustaan 9.-15.9. sijoittuvassa tapahtumassa nähdään teoksia kaikkiaan 17 kotimaiselta taiteilijalta.

 Vuoden 2017 SILMÄNJUHLASSA mediataidetta on rautatieaseman odotushallissa, Turuntien tyhjissä liikehuoneistossa, kaupungin ulkomainonnassa sekä äänenä kuusipuissa. Ohjelmassa nähdään myös yleisöä kuvalliseen mielenosoitukseen osallistava Leena Kelan mediaperformanssi ja SILMÄNJUHLAN #taideliikuttaa -kierroksilla teoksiin tutustutaan yhdessä oppaan johdattelemana.

SILMÄNJUHLAN kaupunkitilaan valitut teokset muodostavat sekä sisällöllisesti että tekotavoiltaan monipuolisen kokonaisuuden, jossa luonto, rakennettu ympäristö, ihminen ja ihmisluonto peilautuvat. Mukana on muun muassa yksi visuaalinen ääni-installaatio, Salossa paikan päällä piirtämistä ja liikkuvaa kuvaa yhdistävä teos, sanataidetta mainostauluilla, ja rakennuksen julkisivuun heijastettua videokuvaa ilmoille pyrähtelevistä viestikyyhkyistä. Teosten taiteilijat kutsutaiteilija Miia Rinteen lisäksi ovat Timo A. Aalto, Lotta-Pia Kallio, Petri Kuljuntausta, Suvi Nurmi, Pauliina Salminen, Heidi Saramäki, Johanna Sinkkonen ja Pinja Valja.

SILMÄNJUHLA-mediataidetapahtuma tarjoaa tänä vuonna kaupunkitilassa nähtävien teosten lisäksi myös hauskaa yhdessä tekemistä lapsille ja aikuisille. VALOBOTTI-pajassa rakennetaan robotteja Käsityökoulu Robotin johdolla ja Salon taidemuseossa esitellään salonseudun lasten valitsemaa videotaidetta seitsemältä taiteilijalta. Mediataidetta lapsille 2017 -näytöskokoelman taiteilijat ovat Airbakers, Jessica Koivistoinen, Anni Nykänen, Virve Nyyssönen, Laura Pakarinen, Teemu Raudaskoski ja Jukka Silokunnas.

SILMÄNJUHLAA toteuttavat Wiurilan kesä ja Taiteen edistämiskeskuksen Lounais-Suomen aluetoimipiste yhteistyössä Salon kulttuuripalvelun ja taidemuseon kanssa.

Kiitos: Salon Kulttuuriasiain yksikkö ja AVEK sekä Käsityökoulu Robotti, Salon Elektroniikkamuseo, MUU ry, Moision ja salonseudun muut koulut, Kahvila & Asema, Salon OP-pankki, Kiinteistö Oy Koskisen kulma ja Trevian Asset Management.

 

SILMÄNJUHLA 9. – 15.9.2017, OHJELMA

9.9. 11:00, 12:00, 14:00. VALOBOTTI-paja, Käsityökoulu Robotti. Salon Elektroniikkamuseo

11.9. Mediataidetta lapsille -videonäytös, yhteistyössä Salon taidemuseon kanssa

15.9. Leena Kela / One Year Demonstration, kävelykadulla. Seuraa instagramissa: @silmanjuhla

9.9. ja 15.9. SILMÄNJUHLAN #taideliikuttaa -opastukset

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone