1.7.2020

Riihimäellä haetaan julkista mediataideteosta kutsukilpailulla

Havainnekuva Riihimäen asematunnelista. Kuva: Sitowise

Riihimäen kaupunki järjestää kutsukilpailun rautatieaseman alikulkukäytävään sijoittuvasta mediataideteoksesta.

Riihimäellä on käynnistynyt heinäkuun alussa kutsukilpailu julkisen mediataideteoksen toteuttamiseksi. Kilpailulla haetaan teosehdotusta rautatieaseman yhteydessä olevan alikulkutunnelin pysyväksi julkiseksi taideteokseksi.

Kilpailuun on kutsuttu osallistumaan taiteilijat Saara Ekström, Charles Sandison ja Antti Tenetz sekä taiteilijaryhmät IC-98 (Patrik Söderlund ja Visa Suonpää) ja Pink Twins (Juha Vehviläinen ja Vesa Vehviläinen).

Kutsukilpailulla haettavan taideteoksen toivotaan ilmentävän alueen identiteettiä ja kaikuja alueen historiasta, kohottavan historiallisesti arvokkaan asemanseudun yleisilmettä ja viihtyisyyttä, parantavan paikan turvallisuuden tunnetta sekä tuovan elämyksellisyyttä käyttäjien arkiympäristöön.

Taiteen edistämiskeskus myönsi toukokuussa tulevan taideteoksen taiteilijapalkkioihin ja kutsukilpailun järjestämiseen 40 000 euron erityisavustuksen.

Kilpailuaika alkaa 1.7.2020 ja päättyy 16.11.2020. Kilpailu pyritään ratkaisemaan 31.12.2020 mennessä. Kilpailussa noudatetaan Suomen Taiteilijaseuran kilpailusääntöjä.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone