17.4.2020

Pudasjärven Hyvän Olon Keskuksen taiteilijahaku on käynnistynyt

Havainnekuva Hyvän Olon Keskuksesta.

Pudasjärven Hyvän Olon Keskukseen haetaan prosenttitaidetta portfoliohaulla. Keskuksen uudisrakennukseen on tarkoitus hankkia rakennusvaiheen yhteydessä 2−5 taideteosta tai teoskokonaisuutta. Teosten teemoina toimivat luonto ja ihmisten hyvinvointi.

Hyvän Olon Keskus on Pudasjärven kaupungin ensimmäinen julkisen taiteen prosenttitaidekohde. Keskuksen taidehankintojen perustaksi on laadittu Hyvän Olon taideohjelma. Osana Hyvän olon taideohjelmaa järjestetään avoin portfoliohaku ammattitaiteilijoille. Portfoliohaussa Suomessa työskentelevät taiteilijat ja taiteelliset työryhmät voivat hakea yhteen tai useampaan ohjelmassa esitettyyn kohteeseen. Taideteoksia tai teoskokonaisuuksia hankitaan rakennusvaiheessa kaikkiaan 2−5. Hankittavien taideteosten mahdollisia sijoituspaikkoja on seitsemän, jotka sijaitsevat rakennuksen sisä- ja ulkotiloissa.

Taidehankinnat kohdistetaan teoksiin, joiden toteutuksessa on huomioitu taideohjelman teeman mukaisesti luonto ja ihmisten hyvinvointi, elinkaariajattelu, kestävä kehitys sekä huollettavuus. Lisäksi rakennuksen käyttö ja arkkitehtuuri tulee ottaa teosten suunnitteluvaiheessa huomioon.

Portfoliohaussa ei lähetetä luonnosehdotuksia, vaan portfolionsa lähettäneistä valitaan kesäkuussa haastattelun perusteella 2−5 taiteilijaa ja/tai taiteellista työryhmää, joilta tilataan luonnokset teoksista tiettyihin kohteisiin. Luonnoksista maksetaan palkkio. Taiteilijahaku tapahtuu sähköisen järjestelmän kautta. Hakuaika päättyy 15.5.2020 kello 16.

Tutustu ilmoitukseen ja taideohjelmaan Pudasjärven sivuilla.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone