20.12.2016

Porvoon Länsirannalla käynnistetaan vuodenvaihteessa kaksi taidehanketta – avoin taiteilijahaku tammikuussa

Porvoon Länsirannan alueelle on tulossa lisää nykytaidetta. Vuoden vaihteessa Länsirannan alueella käynnistetään sekä Aleksanterinkaaren asuinalueen että Taidetehtaan bussipysäkkien taidehankkeet avoimella taiteilijahaulla.

Uusista taidehankkeista järjestetään kaikille kiinnostuneille avoin infotilaisuus keskiviikkona 11. tammikuuta 2017 klo 11 Bio Rexin tiloissa Taidetehtaalla. Tilaisuudessa avataan myös taiteilijahaku, joka on auki 31. tammikuuta 2017 asti.

– Kyseessä on useampi taidehankinta useammalta eri taiteilijalta. Alueen maamerkkiteos tulee sijoittumaan Aleksanterinkaaren keskiosaan siten, että se näkyy erityisesti Aleksanterinkadun sillalta katsottuna, kertoo Susann Hartman, taiteenhankintatyöryhmän puheenjohtaja.

– Yhteistyö alueen rakennuttajien Pohjola Rakennus Oy:n ja L Arkkitehdit Oy:n kanssa on alkanut hyvin ja uskon, että tulevat asukkaat innostuvat taidekorttelistaan, jatkaa Hartman.

Uudet teokset valmistuvat aikaisintaan vuoden 2018 alkupuolella. Taidehankinnat rahoitetaan Länsirannan taideohjelmaa noudattaen rakennuttajan tontinluovutuksen yhteydessä tilittämällä taiderahalla.

Taidetta hankitaan Länsirannan taideohjelman linjausten mukaan. Hankintoja koordinoi Porvoon kaupungin taiteenhankintatyöryhmä yhdessä Frei Zimmer Oy:n kanssa. Hankkeen kuraattoriksi on valittu kuvataiteilija Jukka Vikberg Helsingistä.

Porvoon Länsirannan vuonna 2014 valmistuneen taideohjelman tavoitteena on tuoda taide osaksi kaupunkirakentamista. Samalla luodaan taiteelle ja rakentamiselle alueen kehitystä tukevia yhteistyömuotoja. Porvoon Länsirannasta on muodostumassa nykytaiteen alue, ja se luo alueelle vahvan oman identiteetin. Taidehankkeita toteutetaan samalla, kun alue rakentuu.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone