15.6.2020

Porin Porttaalitunnelin portfoliohaku käynnissä

Porin Porttaalitunneliin etsitään avoimella portfoliohaulla valoteosta, jonka tehtävänä on elävöittää kaupunkikuvaa ja lisätä alueen houkuttelevuutta. Kilpailuun voivat osallistua ammattitaiteilijat ja työryhmät.

Porin kaupunki etsii avoimella portfoliohaulla taiteilijaa tai työryhmää ideoimaan ja toteuttamaan uutta valotaideteosta Porin Porttaalitunneliin. 90 metriä pitkässä tunnelissa on lasisia näyttelyvitriinejä, joihin haetaan nyt teosideoita. Taidehankkeen tarkoituksena on parantaa muun muassa asematunnelin toimivuutta, esteettisyyttä ja valaistusta, sekä lisätä alueen houkuttelevuutta ja turvallisuuden tunnetta.

Portfoliohaun taiteilijaehdokkaiksi voivat ilmoittautua ammattitaiteilijat ja taiteelliset työryhmät, joiden pätevyyden osoituksena on aktiivinen ja ammattimainen näyttely- tai muu taiteellinen toiminta. Taiteilijalla tai yhdellä työryhmän jäsenistä on lisäksi oltava Suomessa tai ulkomailla suoritettu taidealan ammattitutkinto, jonkin valtakunnallisen taiteilijaliiton jäsenyys tai muulla tavalla osoitettu ammatillinen pätevyys. Portfoliohaku on käynnissä 12.6.–31.7.2020 välisenä aikana.

Porttaalitunnelin valotaideteoksen toteutumisen mahdollistaa Taiteen edistämiskeskuksen Porin kaupungille myöntämä Prosentti rakennuskustannuksista taiteeseen -erityisavustus. Teoksen kokonaiskustannuksiksi on arvioitu 70 000 euroa.

Lisätietoa ja hankkeen säännöt Porin kaupungin sivuilla

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone