29.8.2019

Porin keskustaan valmistuva vuokrataloyhtiö hakee taidetta avoimella kilpailulla

As Oy Porin Otavan Kruunu valmistuu Luontotalo Arkin ja Porin pääkirjaston naapuriin lokakuussa 2019. Valokuvaaja: Juha Huuhtanen.


Porin keskustaan valmistuvaan Otavan Kruunu -vuokratalokohteeseen etsitään taideteosehdotuksia avoimella taidekilpailulla. Kilpailun tarkoituksena on löytää luovia ja monimuotoisia ehdotuksia, joiden pohjalta voidaan toteuttaa yksi tai useampi taideteos Otavankatu 8:ssa sijaitsevaan uudisrakennuskohteeseen.

Otavan Kruunuun kuuluu kaksi kerrostaloa, joihin valmistuu yhteensä 63 vuokra-asuntoa. Ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan syksyllä 2019. Molemmat talot ovat esteettömiä ja toinen taloista on tarkoitettu erityisesti senioriasumiseen. Talot on suunnitellut arkkitehti Juha Huuhtanen Arkkitehtitoimisto HMV Oy:stä. Talon suunnittelussa ja yksityiskohdissa on huomioitu sen kaupunkikuvallisesti arvokas sijainti: naapuritonteilla sijaitsevat Porin pääkirjasto ja Luontotalo Arkki.

Otavan Kruunun taidekilpailussa jaetaan kolme palkintoa: 1. palkinto 5 000 euroa. 2. palkinto 2 000 euroa. 3. palkinto 1 000 euroa. Kilpailuehdotusten sisäänjättöaika alkaa 29.8.2019 kello 11 ja päättyy 29.11.2019 kello 14. Postilakon vuoksi kilpailuaikaa on jatkettu kahdella viikolla 13.12.2019 kello 14 saakka. Kilpailun voittajat julkistetaan tammikuussa 2020.

Palkintolautakuntaan kuuluvat isännöitsijä Ari Urpulahti Porin YH-Asunnoilta, arkkitehti Juha Huuhtanen, kuvataiteilija, TaM Aapo Korkeaoja, kuvataiteilija, TaM Ulrika Ferm ja kuvataiteilija, TaT Riikka Mäkikoskela. Varajäsenenä toimii intendentti, FM Anni Saisto.

Taidekilpailun järjestäjä on As Oy Porin Otavan Kruunu. Kilpailussa noudatetaan Suomen Taiteilijaseuran kuvataidekilpailujen sääntöjä.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone