11.1.2019

Pohjolan Osuuspankki käynnistää uutta toimitaloaan koskevan taidekutsukilpailun

Rovaniemelle rakennettavan Pohjolan Osuuspankin uuden pääkonttorin havainnekuva. Kuva: POP / Arkkitehtitoimisto Mikko Heikkilä

 


Pohjolan Osuuspankki on kutsunut suomalaiset kuvanveistäjät Tom Engblomin, Mia Hamarin ja Kirsi Kaulasen osallistumaan elokuussa 2020 Rovaniemelle valmistuvaan uuteen toimitilaansa sijoitettavan veistoksen suunnittelukilpailuun.

Uudessa toimitilassa sovelletaan taiteen prosenttiperiaatetta ja rakennusbudjetista varataan yksi prosentti taidehankinnoille. Kutsukilpailulla etsitään teoksista ensimmäistä: asiakkaita palvelevaan pankkisaliin sijoitettavaa veistosta. Hankittavien taideteosten kattoteema on arktisuus. Tilaaja etsii veistossuunnitelmassa tuoretta tulkintaa arktiseen alueeseen liittyvistä haasteista ja mahdollisuuksista.

Kilpailuun kutsutuilla taiteilijoilla on kaikilla suhde Lappiin. Tom Engblom asuu ja työskentelee Rovaniemellä, Mia Hamari Simossa ja Kirsi Kaulanen on asunut lapsuutensa ja nuoruutensa Äkäslompolossa.

Kilpailun tulokset julkistetaan toukokuun 2019 loppuun mennessä. Kilpailussa noudatetaan Suomen Taiteilijaseuran kilpailusääntöjä.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone