20.12.2016

Päijät-Hämeen Jätehuolto järjestää yleisen taidekilpailun prosenttiperiaatteella

 

Kujalan jätekeskus. Kuva PHJ

Kujalan jätekeskus. Kuva PHJ

Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy (PHJ) järjestää julkisen ja yleisen Taidetta Kujalaan –taidekilpailun Kujalan jätekeskuksen vastaanottoalueelle sijoittuvasta julkisesta taiteesta. Taiteella halutaan lisätä jätekeskuksessa asioinnin houkuttelevuutta ja luoda omaleimaista rakennettua ympäristöä.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki kuvataiteilijat taustasta, koulutuksesta tai kansalaisuudesta riippumatta. Kilpailuaikaa on aina 2017 toukokuun loppuun saakka.

“Taidekilpailun kautta mahdollisesti toteutettavaksi valittavalla taideteoksella haluamme lisätä Kujalan jätekeskuksessa asioinnin kiinnostavuutta ja luoda laadukasta ja omaleimaista rakennettua ympäristöä”, kertoo Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n toimitusjohtaja Tuula Honkanen.

“Tavoitteena on, että toteutettava taide näkyy kaikille jätekeskuksen alueella kävijöille. Erityisesti toivomme toteutusta, joka liittyy toimialaamme ja jossa voidaan hyödyntää jätemateriaaleja ja/tai uusiutuvaa energiaa”, täsmentää Honkanen.

Kujalan jätekeskukseen juuri valmistuneen mekaanisen LATE-lajittelulaitoksen ja sen oheistilojen investointi oli kokonaisuudeltaan n. 11,5 miljoonaa euroa. Alkuvuodesta PHJ:n hallitus päätti noudattaa laitoshankkeessa ns. prosenttiperiaatetta, minkä mukaan rakentamisen kustannuksista käytetään noin prosentti taiteeseen.

Kilpailulla etsitään tasokasta taidetoteutusta ja kilpailuohjelma onkin hyväksytty Suomen Taiteilijaseuran hallituksessa. Taidekilpailun toteuttamiseen saatiin myös Taiteen Edistämiskeskuksen avustusta.

Arvostelulautakunta valitsee kilpailuun lähetetyistä teoksista kolme palkittavaa ehdotusta. Palkintosumma on 5000 euroa. Lisäksi asukkaat pääsevät äänestämään omaa suosikkiaan, joka niin ikään palkitaan 1000 euron summalla.

Arvostelulautakunta myös valitsee ehdotuksista sen, jonka kanssa jatketaan taideteoksen toteutusta. Prosenttiperiaatteen mukaan taidekilpailuun ja taidehankintaan on varattu yhteensä 100 000 euroa. Taideteos toteutetaan vuosina 2017-2018.  PHJ ei kilpailulla kuitenkaan sitoudu toteuttamaan mitään esitetyistä ehdotuksista.

Taidetta Kujalaan –taidekilpailun kilpailuohjelma liitteineen on nähtävillä osoitteessa www.phj.fi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisätietoja antaa:

toimitusjohtaja Tuula Honkanen, puh. 0500 714 686

 

 

Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy (PHJ) on vuonna 1993 perustettu, 10 kunnan omistama osakeyhtiö, joka vastaa omistajakuntiensa yhdyskuntajätehuollon palvelutehtävistä. Lakisääteistä toimintaa tuetaan markkinaehtoisella toiminnalla. Yhtiö kuuluu Lahden kaupunkikonserniin. PHJ:n tärkein toimipiste on monipuolinen ja edistyksellinen Kujalan jätekeskus Lahdessa. PHJ:n toimialueella yhdyskuntajätteen hyödyntämisaste on yli 90 %, mikä on huipputasoa Suomessa ja Euroopassa.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone