24.8.2017

Ornamo Helsinki Design Weekilla: Urbaani ympäristö tarvitsee luovaa suunnittelua – taiteesta ja muotoilusta arvoa rakentamiseen

Pertti Kukkosen Kirjailijanpuiston taidemuuri Tampereen Vuoreksessa. Kuva: Aino Huovio.

 

Teollisuustaiteen Liitto Ornamo järjestää osana Helsinki Design Weekia keskustelun taiteesta ja muotoilusta rakentamisessa. Ornamo kokoaa Messukeskuksen Showroomin keskusteluun taiteen, muotoilun ja sisustusarkkitehtuurin asiantuntijat jakamaan kokemuksia taiteen ja muotoilun käytöstä rakentamisen vetovoimatekijänä.

Rakennetun ympäristön laatu on nousemassa yhä tärkeämmäksi tekijäksi kilpailussa asuinalueiden suosiosta ja yritysten sijainnista. Luovien alojen potentiaalia rakentamisessa ja yhdyskuntien kehittämisessä on kuitenkin edelleen runsaasti hyödyntämättä, ilmenee maaliskuussa julkaistussa asiantuntijaraportissa Rakennetun omaisuuden tila ROTI 2017.

Kiinteistö- ja rakennusalaan vaikuttavat tällä hetkellä keskeisesti useat voimakkaat muutosilmiöt, joiden ratkaisemiseen ja hyödyntämiseen luova suunnittelu tarjoaa keinoja. Kasvavissa kaupungeissa taide nähdään jo tällä hetkellä strategisena valintana. Muotoilun menetelmien avulla on puolestaan saavutettu tuloksia mm. tilojen käyttöön ja kestävyyteen liittyen.

Kuinka luovaa potentiaalia kannattaa käyttää hyväkseen? Mitä mahdollisuuksia taiteella ja muotoilulla on rakentamisessa ja yhdyskuntien kehittämisessä?

Aika: ke 13.9. klo 13.30–14.30
Paikka: Showroom, Messukeskus (Messuaukio 1, Helsinki)

Taidekoordinaattori Mari KemppinenYIT
Sisustusarkkitehti SIO Hanni Koroma
Palvelumuotoilija, Ornamo-palkinnon 2017 voittaja Mikko KoivistoHellon
Taideasiantuntija Anna Rikkinen, Ornamo

Moderaattorina erityisasiantuntija Henri TerhoTaiteen edistämiskeskus Taike.

Lue lisää

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone