25.9.2018

Mera konst! -seminaarisarjan loppuhuipennus Hanasaaressa 29. lokakuuta

Mera konst! on pian kahden vuoden ajan koonnut suomalaisia ja ruotsalaisia kuntia vertailemaan tapoja hankkia taidetta julkisiin tiloihin. Seminaarisarjan viimeinen, koko päivän kestävä tilaisuus pidetään maanantaina 29. lokakuuta Hanasaaressa.

Hankkeessa on tutustuttu kiinnostaviin taideprojekteihin Hämeenlinnassa, Kokkolassa, Porissa, Riihimäellä, Sipoossa, Tampereella sekä ruotsalaiskaupungeissa Göteborgissa, Lundissa, Tukholmassa ja Uppsalassa. Nyt tarkastellaan tuloksia ja tehdään analyysi tulevaa silmällä pitäen.

Seminaaripäivä jakautuu kahteen osaan. Aamupäivällä järjestetään julkisen taiteen sparraustyöpajoja, joissa kunnat ja erilaiset hankkeet vertailevat työtapoja, niiden onnistumisia ja kipukohtia. Työpajoissa koostetaan parhaat käytännöt esiteltäväksi seminaariyleisölle. Sparraustyöpajoja pidetään viisi, ja jokaiseen mahtuu enintään kymmenen osanottajaa. Ilmoittautumislinkki työpajoihin lähetetään seminaariin ilmoittautuneille lokakuun aikana.

Lounaan jälkeen tutustutaan työpajoissa koostettuihin hyviin käytäntöihin sekä kuullaan keynote-puheenvuoro kulttuurin merkityksestä kaupunkien kehitykselle. Puhujat ovat Birminghamin kaupungin kulttuurijohtajana aiemmin toiminut Ginnie Wollaston, joka toteutti kulttuurijohtajavuosinaan monia yhteisötaidehankkeita, sekä tuottaja Urmala Jassal, joka kertoo työstään brittiläis-aasialaista kulttuuriyhteistyötä edistävässä Sampad South Asian Arts and Heritage -järjestössä.

Seminaarin päättää paneeli julkisen tilan taiteesta eräiden Suomen suurimpien kaupunkien edustajien kesken. Mikä on taiteen merkitys kaupungeissa? Miten taide toteutuu? Tuetaanko kaupungeissa taiteen toteutumista vai onko sen tiellä esteitä? Miten nämä esteet voitetaan? Mukana keskustelussa ovat Tampereen apulaispormestari Johanna Loukaskorpi (SDP), Oulun apulaiskaupunginjohtaja Piia Rantala-Korhonen, Helsingin kaupunginvaltuutettu ja HSL:n hallituksen puheenjohtaja Risto Rautava (kok), Helsingin taidemuseon johtaja Maija Tanninen-Mattila ja Espoon kulttuurijohtaja Susanna Tommila. Paneelin puheenjohtajana toimii Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) erityisasiantuntija Henri Terho.

Seminaaripäivän päätteeksi tehdään bussiretki pääkaupunkiseudulla sijaitsevaan taidekohteeseen.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta se edellyttää ilmoittautumista ennakkoon. Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisen viimeinen päivä on 12.10.2018.

Katso päivän ohjelma ja aikataulu täältä
Ilmoittaudu täällä

Järjestäjät: Hanasaari, yhteistyössä Mera konst! -yhteistyökunnat
Rahoittajat: opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto
Kielet: suomi, ruotsi, englanti
Lisätiedot: ohjelmakoordinaattori Aino Kostiainen, 040 5519933, aino.kostiainen(at)hanaholmen.fi

Voit myös varata hotellihuoneen Hanasaaresta hintaan 120 €/yö/yhden hengen huone tai 138 €/yö/kahden hengen huone. Varauskoodi: Mera konst! Varaukset: reception(at)hanaholmen.fi tai 09 435 020.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone