23.10.2020

Maarianhaminan kaupunki hakee taiteilijoita taiteelliseen suunnittelutehtävään

Maarianhaminan Södra Lillängenin asuinalueelle suunnitellaan toteutettavan 1–2 julkista taideteosta vuosina 2020–2023. Nyt käynnissä olevan taiteilijahaun kautta valitaan viisi taiteilijaa, joilta tilataan teosluonnos kohteeseen.

Maarianhaminan kaupunki hakee taiteilijoita Ruotsista, Ahvenanmaalta ja Suomesta osallistumaan taiteelliseen suunnittelutehtävään uudella Södra Lillängenin asuinalueella. Asuinalueelle suunnitellaan toteutettavan yhteensä 1–2 julkista taideteosta vuosina 2020–2023. Taiteilijahaun kautta valitaan viisi taiteilijaa, joilta tilataan teosluonnos kohteeseen.

Teosten tulee olla kestäviä, ympäristöystävällisiä, ja niissä saa mielellään olla interaktiivinen elementti. Taiteilijakohtainen luonnospalkkio on 1 500 euroa taiteilija.

Haku tapahtuu sähköisellä lomakkeella, johon hakijan tulee liittää CV sekä kuvia aikaisemmista suunnitteluprojekteista tai julkisista taideteoksista.

Hakijalla tulee olla on täytettävä seuraavat ehdot:

  • Taiteen, muotoilun, taidekäsityön, valokuvan tai maisema-arkkitehtuurin alan korkeakoulutus tai vähintään kolme vuotta taiteilijana työskentelyä
  • Kuvia aikaisemmista suunnitteluprojekteista tai muun tyyppisistä julkisista teoksista
  • Hyväksytty F-veroa varten (yksityisyrittäjä tai yritys)

Södra Lillängenin asuinalue sijaitsee noin 3,5 kilometriä Maarianhaminan keskustassa Ahvenanmaalla. Asuinalueen vieressä on suojeltuja luontoympäristöjä, ja Södra Lillängen on ensimmäinen asuinalue Ahvenanmaalla, jossa kannustetaan kestäviin ratkaisuihin kuten viherkattoihin ja aurinkopaneeleihin. Alueella käytettävät rakennusmenetelmät on valittu alueen luontoarvoja kunnioittaen: suunnittelu perustuu esimerkiksi rauhallisille kaduille, joilla on vähäistä autoliikennettä.

Suunnittelutehtävään haetaan sähköisellä lomakkeella. Haku päättyy 25.11.2020 klo 23.59.

Lisätiedot ja hakulomake (ruotsiksi)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone