25.8.2016

Lisää katutaidetta kulmillesi -kilpailu on ratkennut – kolme taloa saa uuden muraalin

13173402_1704913733096735_4428777313902032449_o

Kolme helsinkiläistä taloa saa pian uuden seinämaalauksen. Lisää katutaidetta kulmillesi -kilpailussa voittivat kohteet, joista kaksi sijaitsee Kannelmäessä ja yksi Roihuvuoressa. Muraalien eli seinämaalausten maalaus on tarkoitus aloittaa elo-syyskuussa 2016.

Katso, mihin muraalit maalataan

Lisää katutaidetta Helsinkiin on Yhteismaan ja G-REXin yhteisprojekti, joka haluaa elävöittää Helsingin kaupunkikuvaa katutaiteen avulla ja tuoda katutaidetta sinne missä sillä on eniten tarvetta. Katutaide tarjoaa helpot työkalut viihtyisän elinympäristön luomiseksi. Näyttävillä seinämaalauksilla voi parantaa asuinalueen viihtyvyyttä ja turvallisuutta, korostaa alueen identiteettiä ja lisätä alueen vetovoimaa.

Vuoden 2016 aikana luodaan Lisää katutaidetta Helsinkiin -malli, jota voidaan jatkossa soveltaa katutaiteen levittämiseksi myös muualla Suomessa. Mallista tehdään monipuolinen, helppokäyttöinen ja monien eri käyttäjien tarpeisiin sopiva.

Mallin tarkoitus on helpottaa katutaideteosten toteuttamiseen liittyviä lupaprosessia, kustannusten selvittämistä ja käytännön toteutusta. Se auttaa löytämään sopivia taiteiljoita ja mahdollistaa myös erilaisten katutaidemuotojen käytön. Sen avulla on mahdollista saada teoksia myös ulkomaisilta katutaitelijoilta.

Hanke on julkaissut käytännöllisen oppaan katutaiteen tilaamiseen. Se selventää mm., mitä teoksen suunnitteluvaiheessa pitää muistaa, ja paljonko aikaa mihinkin vaiheeseen on hyvä varata. Tutustu oppaaseen

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone