6.3.2020

Lauritsalan kouluun haetaan julkisivuteosta ideakilpailulla

Havainnekuva Lauritsalan koulusta.

Lappeenrannassa järjestettävän ideakilpailun tavoite on löytää Lauritsalan kouluun taidetta, jonka päämateriaali on tiili.

Lappeenrannan Lauritsalaan rakennettavaan kouluun etsitään julkista taidetta. YIT järjestää yhteistyössä Lappeenrannan toimitilat Oy:n, Lappeenrannan kaupungin ja Kaakon taiteen kanssa ideakilpailun, jonka päämääränä on löytää ehdotuksia julkisivuteosta varten. Kilpailuun osallistuvien taiteilijoiden tehtävänä on esittää teosehdotuksia, joiden päämateriaalina toimii tiili. Tiili palvelee yhdistävänä tekijänä rakennuksen ja teoksen välillä. Teoksen valmistaminen tapahtuu rakennustyönä muurareiden toimesta. Taiteilija on vapaa hyödyntämään myös muita materiaaleja ja tekniikoita osana teosta.

Kilpailuun voivat osallistua Kaakkois-Suomessa toimivat ammattitaiteilijat, LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijat ja alueen korkeakouluista valmistuneet kuvataiteen alumnit. Kilpailu on avoinna 4.3 –5.5.2020 välisenä aikana ja siihen liittyvät asiakirjat löytyvät Lappeenrannan kaupungin kotisivuilta osoitteessa www.lappeenranta.fi/lauritsalantaidekilpailu.

Kilpailusta järjestetään infotilaisuus 10.3. klo 10.30–12 LUT-yliopiston auditoriossa (1316), Yliopistonkatu 34, Lappeenranta.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone