9.10.2019

Lasten oikeudet ja lastensuojelutyö Suomessa – Mannerheimin lastensuojeluliitto 100 vuotta -juhlarahan kutsukilpailu on ratkennut

Erja Tielisen voittava kilpailuehdotus Lapsen vuosisata.


Lasten oikeudet ja lastensuojelutyö Suomessa – Mannerheimin Lastensuojeluliitto 100 vuotta -juhlarahan kutsukilpailu on päättynyt. Kilpailun järjesti valtiovarainministeriön asettama juhlarahalautakunta.

Kutsukilpailuun osallistuivat mukaan kutsutut taiteilijat Anna Tuori, Simon Örnberg ja Erja Tielinen. Kilpailuajan päättyessä 13.9.2019 klo 18 kaikki kutsutut taiteilijat olivat palauttaneet kilpailuehdotuksensa.

Kilpailun palkintolautakunta valitsi kokouksessaan 16.9.2019 yksimielisesti kilpailun voittajaksi Erja Tielisen tekemän kilpailutyön ”LAPSEN VUOSISATA”.

Tielisen juhlarahadesign esitetään toteutettavaksi Lasten oikeudet ja lastensuojelutyö Suomessa – Mannerheimin Lastensuojeluliitto 100 vuotta -juhlarahaksi. Valtion juhlarahaohjelman mukaan juhlarahasta lyödään hopearaha, joka on nimellisarvoltaan 20 euroa vuonna 2020.

Erja Tielinen on suomalainen kuvanveistäjä ja kokenut juhlarahan muotoilija. Hän on aiemmin muun muassa suunnitellut suomalaiset juhlarahat Zacharias Topelius 200 vuotta (2018), Aleksis Kivi ja suomalainen kirjallisuus (2000) ja Helene Schjerfbeck ja kuvataide (1996).

”LAPSEN VUOSISATA” -ehdotuksen kuva-aiheissa on viittauksia sekä Mannerheimin Lastensuojeluliiton historiaan, että lasten ja nuorten nykypäivän arkeen. Arvo- ja tunnuspuolen kuva-aiheet tuovat onnistuneesti esille lasten ja nuorten eri elämänvaiheita. Reliefikuviot on toteutettu omintakeisella ja hienovaraisella muotokielellä. Palkintolautakunnan mukaan juhlarahan aihe on ehdotuksessa käsitelty syvällisesti ja kattavasti.

Kaikille kutsutuille taiteilijoille maksetaan 2 000 euron kutsupalkkio. Voittaja Erja Tielinen palkitaan tämän lisäksi 1 000 euron palkkiolla.

Palkintolautakunta ja juhlarahalautakunta kiittävät kaikkia kilpailuun osallistuneita.

Palkintolautakuntaan osallistui:

Timo Huusko, juhlarahalautakunnan puheenjohtaja, Ateneumin taidemuseo
Juha Halonen, juhlarahalautakunnan jäsen (vpj), Valtiovarainministeriö
Henrika Tandefel, juhlarahalautakunnan jäsen, Helsingin yliopisto
Tuomas Sukselainen, juhlarahalautakunnan jäsen, VTT
Maija Helasvuo, taiteilijaedustaja

Jaakko Koskentola, tekninen asiantuntija, Suomen Pankki
Lene Wahlsten, palkintolautakunnan sihteeri, Ateneumin taidemuseo

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone