20.10.2020

Lamminrahkan kouluun etsitään taideteosta portfoliohaun ja kutsukilpailun yhdistelmällä

Havainnekuva Lamminrahkan yhtenäiskoulun tiloista. Kuva: Verstas Arkkitehdit

Portfolioiden perusteella valitaan 3–4 taiteilijaa kutsukilpailuun, jossa toteutettava teos tai teoskokonaisuus valitaan.

Tampereen ja Kangasalan rajalle rakentuu kaupunkeja yhdistävä, noin 13 000 asukkaan työpaikka- ja asuinalue. Alueen ensimmäinen julkinen rakennus on Kangasalan puolelle, Lamminrahkan alueelle keväällä 2023 valmistuva koulu, jonka kaksivaiheinen taidekilpailu avaa alueen julkisen taiteen hankinnat.

Teoksen toteutuksesta kiinnostuneet taiteilijat voivat avoimessa portfoliohaussa lähettää kuvia aikaisemmista teoksistaan ja perustella kiinnostustaan teoksen toteuttamiseksi 15.11.2020 mennessä. Portfolioista valitaan 3–4 tekijää kutsukilpailuun, jossa toteutettava teos tai teoskokonaisuus valitaan. Kutsukilpailu avataan 1.12.2020, ja sen voittaja julkistetaan maaliskuussa 2021.

”Toivomme portfolioita mahdollisimman laajasti, eri välineiden parissa työskenteleviltä taiteen ammattilaisilta”, kommentoi kilpailua koordinoivan Public Art Agency Finlandin taidekoordinaattori Maija Kovari. Portfoliohaun ja kutsukilpailun järjestää Kangasalan kaupunki ja niissä noudatetaan Suomen Taiteilijaseuran ohjeistusta.

Lisätietoja kilpailuohjelmassa: www.paaf.fi/lamminrahkanyhtenaiskoulu

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone