22.1.2020

Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseon uudisrakennuksen julkisivutaiteen portfoliohaku käynnissä

Museorakennuksen uuden osan julkisivuun tulevaa taidetta etsitään portfoliohaun ja rinnakkaisen luonnostilauksen yhdistelmällä.

Lahden taide, juliste- ja muotoilumuseon rakennuttaja etsii kiinnostavaa paikkasidonnaista teosideaa museon uudisrakennuksen sisäpihan julkisivuun  ja uusiin sisätiloihin. Museo sijoittuu vanhaan Mallasjuoman kiinteistöön ja sinne rakennettavan uuden Malski-keskuksen tiloihin. Uuden osan julkisivuun tulevaa taidetta etsitään nyt portfoliohaun ja rinnakkaisen luonnostilauksen yhdistelmällä. Ulkoteoksen lisäksi kokonaisuuteen kuuluu keskuksen sisätiloihin toteutettava teoksen toinen osa.

Tuleva teos ja rakennuksen uusi osa sijoittuvat vanhan panimorakennuksen taakse Päijänteenkadulta katsottuna. Sisäpihalla museon julkisivu rajautuu asuinkortteliin, joten on erityisen tärkeää, että teos kestää aikaa ja pitkiäkin katseita. Teoksen tarkoitus on lisätä alueen viihtyisyyttä ja luoda paikalle yhdessä uuden museon kanssa ainutlaatuinen identiteetti.

Taiteilijoilla ja työryhmillä on mahdollisuus esittää julkisivuun ja sisätiloihin kaksi- tai kolmiulotteista teosta tai näiden yhdistelmää. Tekniikka on vapaa. Toteutettavan teoksen tai teoskokonaisuuden tulee olla vaivattomasti ylläpidettävissä ja huoltokustannuksiltaan kohtuullinen.

Ensimmäisessä vaiheessa julistetaan avoin portfoliohaku, johon työstä kiinnostuneet Suomessa työskentelevät taiteilijat ja taiteelliset työryhmät voivat ilmoittautua lähettämällä kuvia tuotannostaan ja ansioluettelon. Portfoliohakuun voivat osallistua Suomessa työskentelevät ammattitaiteilijat ja taiteelliset työryhmät, joilla tulee olla taiteelliseen työskentelyyn soveltuva koulutus ja/tai aktiivinen ja ammattimainen toiminta alalla sekä kyky toteuttaa teos itsenäisesti.

Määräaikaan mennessä portfolionsa lähettäneistä valitaan toiseen vaiheeseen 3–5 taiteilijaa ja/tai taiteellista työryhmää, joilta tilataan luonnokset teoksesta tai teoskokonaisuudesta.

Lopullisen teoksen tilaamisesta päättää työryhmä, joka koostuu Lahden kaupungin, kiinteistön rakennuttajan, Lahden taidemuseon, asukkaiden edustajan sekä Lahden taiteilijaseuran nimeämistä jäsenistä.

Portfoliot lähetetään sähköisesti sunnuntaina 23.2.2020 klo 23.59 mennessä osoitteeseen info@malski.fi. HUOM. Luonnosehdotuksia ehdotettavasta teoksesta/-teoskokonaisuudesta ei toimiteta portfolion mukana.

Lisätietoa ja hakuohjeet: https://malski.fi/portfoliohaku/

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone