10.3.2020

LADin julkisivutaiteen portfoliohausta jatkoon kolme taiteilijaa ja taiteilijaryhmä

Havainnekuva LADin julkisivusta. Kuva: Lahden kaupunki

Lahden uuden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin julkisivutaiteen portfoliohaku on päättynyt. Jatkovaiheeseen valitut taiteilijat ovat Terhi Ekebom, Lehtinen+Rantala, Johanna Sinkkonen sekä Vappu Rossi.

Lahden uuden LAD-museon uudisosan julkisivuun ja osittain sisätiloihin tulevaa taidetta etsittiin portfoliohaulla, joka päättyi helmikuussa. Julkisivutaiteen portfoliohakuun osallistui määräaikaan mennessä 70 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää. Luonnoksia on päätetty tilata kolmelta taiteilijalta ja yhdeltä taiteilijaryhmältä. Luonnosvaiheeseen valitut taiteilijat ovat Terhi Ekebom, Lehtinen+Rantala, Johanna Sinkkonen sekä Vappu Rossi. Seuraavaksi taiteilijoiden tehtävänä on valmistella suunnitelma toteutettavasta teoksesta.

Tuleva teos ja rakennuksen uusi osa sijoittuvat vanhan panimorakennuksen taakse Lahden Päijänteenkadulta katsottuna. Teoksen tarkoitus on lisätä alueen viihtyisyyttä ja luoda paikalle yhdessä uuden museon kanssa ainutlaatuinen identiteetti. Lopullisen teoksen tilaamisesta päättää työryhmä, joka koostuu Lahden kaupungin, kiinteistön rakennuttajan, Lahden taidemuseon, asukkaiden edustajan sekä Lahden taiteilijaseuran nimeämistä jäsenistä. Luonnosten arvostelussa kiinnitetään erityisesti huomiota teoksen taiteelliseen laatuun ja teoksen sopivuuteen kyseiseen kohteeseen. Hankkeen taidekoordinaattorina toimii Pasi Rauhala.

Luonnosvaihe päättyy maaliskuun lopussa, jonka jälkeen luonnokset esitellään alueen asukkaille ja työryhmä tekee päätöksen toteutukseen etenevästä teoksesta. Teoskokonaisuuden toteutukseen on varattu 70 000 euroa.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone