3.4.2017

KYSin prosenttitaidehanke valmistui – uudet teokset ovat nyt esillä päivystyksessä

Kuopion yliopistollisen sairaalan KYSin päivystykseen on hankittu uudistuksen yhteydessä uusia taideteoksia. Uudistusta varten perustettiin oma prosenttitaidehanke, jonka valitsijaraati haastatteli ja valitsi hankkeeseen sopivimmat taiteilijat. Valituiksi tulivat kuvanveistäjä Antti Immonen, kuvataiteilija Mari Arvinen ja valokuvaaja Ulla-Mari Lindström. Uudet teokset julkistettiin maaliskuussa.

“Halusimme mukaan paikallisia taiteilijoita, jotka ovat kiinnostuneita nykyteknologiasta ja innostuvat uusista haasteista, KYSin taideasiantuntija Maarit Hakkarainen kertoo tiedotteessa.

“Taideteosten teemana on vesi. Toivomme, että teokset aktivoivat mieltä interaktiivisuudellaan ja toiminnallisuudellaan.”

Antti Immosen Faasit-teoskokonaisuus tervehtii tulijaa heti päivistyksen sisäänkäynnillä. Teoksia on kolme: Jäämies, Vedenneito ja Höyrypää. Ruostumattomasta teräksestä työstettyihin teoksiin liittyy myös ääni, jonka kuulee, kun menee tarpeeksi lähelle teoksia.

Päivystyksessä on lapsipotilaille omat odotustilansa, joiden seinillä seikkailee Mari Arvisen maalaama sammakko. Värikylläisessä maalauksessa sammakko hymyilee iloisesti metsälammella ympärillään muita metsäneläimiä.

Mari Arvinen ja Yhdessä-teos.

Lasten odotustilassa odottaa pieniä potilaita myös yllätys, joka kutsuu koskettamaan. Sammakkosumu on interaktiivinen videoprojisointi, jossa sumuverhon kuva muuttuu, kun sitä koskettaa. Ulla-Mari Lindström toteutti teoksensa fogscreen-tekniikalla yhteistyössä Vaki Oy:n kanssa.

Tilaustaiteen lisäksi päivystyksen tiloihin ostettiin muutamia valmiita teoksia. Päivystyksessä on varattu oma huone omaisille, jotka saattavat joutua kohtaamaan hyvinkin surullisia asioita. Huoneessa on Kari Juutilaisen nimetön teos, joka lohduttaa surevaa pyhyydellään. 

Henkilökunnan taukohuoneessa on puolestaan Arto Väisäsen Valkoisessa huoneessa. Teos kuvaa tyttöä, joka on paranemassa sairaudesta.

Lue lisää taidehankkeesta KYSin sivuilta

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone