15.6.2020

Kuvataideakatemian uudisrakennukseen haetaan teoksia avoimella taidekilpailulla

Havainnekuva Taideyliopiston Kuvataideakatemian uudisrakennuksen tiloista.

Valtion taideteostoimikunnan ja Taideyliopiston Kuvataideakatemian järjestämällä avoimella taidekilpailulla haetaan julkisia teoksia Kuvataideakatemian uudisrakennuksen sisä- ja ulkotiloihin.

Valtion taideteostoimikunta järjestää yleisen taidekilpailun yhteistyössä Taideyliopiston Kuvataideakatemian kanssa. Kilpailun tavoitteena on löytää ideoita sekä sisä- että ulkotilaan toteutettavista taideteoksista Kuvataideakatemian uudisrakennukseen, joka tulee Helsinkiin Sörnäisten rantatielle. Kilpailu on yleinen, kaikille avoin taidekilpailu. Kilpailun kielinä ovat suomi, ruotsi ja englanti.

Taideteokset voivat olla paikkasidonnaisia ja pysyväisluonteisia tai ne voivat olla aineettomia ja/tai ajallisesti rajattuja teoksia. Tavoitteena on luoda teosten kautta tilaan omaa identiteettiä ja tukea Taideyliopiston pedagogisia prosesseja.

Arvostelussa kiinnitetään huomiota ehdotusten taiteelliseen laatuun sekä toteutus- ja kehityskelpoisuuteen. Palkintolautakuntana toimii valtion taideteostoimikunta. Kilpailu päättyy 15.9.2020. Valtion taideteostoimikunta päättää kilpailun ratkaisun jälkeen, mitä ehdotusta tai ehdotuksia lähdetään jatkokehittämään ja toteuttamaan.

Kilpailuohjelma ja -asiakirjat ovat ladattavissa valtion taideteostoimikunnan verkkosivulta.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone