19.1.2015

Kuvanveistäjä Jukka Tuominen voitti Hassinen Oy:n kutsukilpailun

”Kalajuttu” ja ”Auringon tervehdys” Rakennus Hassisen uusimpiin taloihin

 

Kuvanveistäjä Jukka Tuominen voitti Joensuun Penttilänrannan taidekaupunginosan toisen kutsukilpailun, jonka järjestäjänä toimi joensuulainen Rakennus Hassinen Oy.

Kilpailuun kutsuttuina osallistuivat helsinkiläisen Tuomisen lisäksi kuvanveistäjä Kaisu Koivisto Helsingistä ja kuvanveistäjä Minna Kangasmaa Oulusta.

 

Kilpailulla teokset kahden kerrostalon sisääntuloon

Taidekilpailun voittajateokset sijoittuvat Rakennus Hassinen Oy:n keväällä Penttilänrantaan valmistuvien kahden asuntokerrostalon sisääntuloihin.

Toimitusjohtaja Tuomo Hassinen oli kiinnostunut hankkimaan taidetta taloihin kutsukilpailulla. Hänen mielestään kilpailu on hyvä tapa hankkia taidetta. “Kun hyviltä taiteilijoilta pyydetään teosehdotukset ja taiteen asiantuntijat valitsevat niistä parhaan, on  tulos  paras mahdollinen”  perusteli Hassinen.

Hassinen rahoittaa voittaneiden teosten toteuttamisen ja taiteilijapalkkion Penttilänrannan prosenttiperiaatteisen taidehankinnan edellyttämällä tavalla. Rahoitusvelvoite on 40 000 euroa.

 

Ympäristötaiteen säätiöltä rahoitus kilpailun järjestämiseen

Kutsukilpailun järjestämiseen Hassinen sai tukea Ympäristötaiteen säätiöltä. Säätiö rahoitti varsinaisen kilpailun osana opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa Prosenttiperiaatteen edistämisohjelmaa 2014-2015. Kilpailukustannuksista merkittävä osa on 4 000 euron kutsupalkkio kaikille kolmelle taiteilijalle.

 

Jukka Tuominen on menestynyt monissa taidekilpailuissa

Voittoteokset luonut Tuominen pitää taidekilpailuja hyvin kiinnostavina ja haastavina. Niiden suurin merkitys taiteilijalle on saada teoksiaan julkisesti ja pysyvästi esiin.

Tuomisen tunnetuimpiin teoksiin kuuluu arkkiatri Arvo Ylpön muistomerkki, joka sekin on voittoteos avoimesta taidekilpailusta, johon osallistui yli 100 taiteilijaa. Voittoteos hänellä on myös Porvoossa, Urho Kekkosen muistomerkin taidekilpailussa hänen teoksensa sijoittui toiseksi. Julkisia teoksia Tuominen on 2000-luvulla tehnyt jo kuusi.

Penttilänrannassa on työskennellyt jo yli 10 taiteilijaa

Penttilänranta on jo hyvin merkittävä taidekaupunginosa, jossa on prosenttiperiaatteisesti taidehankintaa toteuttavista kaupunginosista nyt suurin. Sen innostamana uusia vastaavia hankkeita on käynnistymässä mm. Porvoossa ja Jyväskylässä. Penttilänrannassa on työskennellyt jo toistakymmentä taiteilijaa.

 

Lisätietoja

läänintaiteilija, taidekoordinaattori Hannu Aaltonen, p. 0295330911

kuvanveistäjä Jukka Tuominen, p. 0440808097

toimitusjohtaja Tuomo Hassinen, p. 0400577473 / Rakennus Hassinen Oy

asiamies Erja Väyrynen, p 0440987561 / Ympäristötaiteen säätiö

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone