27.5.2019

Kirsi Kaulasen veistos valittiin kutsukilpailulla Rovaniemen uuden pankkisalin teokseksi

Havainnekuva Kirsi Kaulasen Kaltio-teoksesta.

Kutsukilpailulla etsittiin ensimmäistä taidehankintaa Pohjolan Osuuspankin uuteen toimitilaan Rovaniemelle.

Pohjolan Osuuspankin Rovaniemelle valmistuvan uuden toimitilan veistoksesta järjestetyn suunnittelukilpailun voittajaksi on valittu kuvanveistäjä Kirsi Kaulanen ehdotuksellaan Kaltio. Kutsukilpailuun  kutsuttiin tammikuussa 2019 kolme suomalaista kuvanveistäjää, Tom Engblom, Mia Hamari ja Kirsi Kaulanen. Pankin uudessa toimitilassa sovelletaan prosenttiperiaatetta, ja kutsukilpailulla käynnistettiin ensimmäisen tilaan tulevan teoksen hankinta.

“Ehdotus on raikas ja ilmeikäs kuin lähde. Se heijastelee arktisen luonnon herkkyyttä. Teos on tilallinen ja heijastaa aikaansa. Teräs on kestävä materiaali ja teos leikittelee materiaalin ominaisuuksilla. Ehdotus on esitysteknisesti vahva. Teoksen sijoittelua ja valaistusta voidaan kehittää”, palkintolautakunta kuvasi voittanutta ehdotusta.

Äkäslompolosta lähtöisin olevan Kirsi Kaulasen tunnetuimpia julkisia teoksia on Helsingin Musiikkitalon aulaan sijoitettu, laserleikatusta teräksestä valmistettu veistos Gaia (2011). Tuore julkiseen tilaan suunniteltu tilausteos on Aalto-yliopiston Väre-rakennukseen Espoon Otaniemessä syksyllä 2018 valmistunut teos Lumen.

Palkintolautakuntaan kuuluivat Pohjolan Osuuspankin toimitusjohtaja Keijo Posio, taiteilijat Teija Isorättyä ja Kaarina Kaikkonen, kuraattori Maaretta Jaukkuri, arkkitehti Harri Tingander sekä Pohjolan Osuuspankin Uusi olemus -taidekokoelman kuraattori Päivi Tahkokallio.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone