31.8.2015

Katutaidetta ja kaupunkilaisten taidetta Mikkelissä

Taiteilija Salla Ikonen on aloittanut uuden seinämaalauksen Mikkelin Pikkutorilla, kaupungintalon ja virastotalon välissä.  Ilmastointikanaviin teoksia tuli kesällä.

Uusin seinäteos on yksi osa Satumetsä teoksesta, joka täydentyi elokuun viimeisenä viikonloppuna kaupunkilaisten kanssa valmistetuilla satuhahmoilla. Kokonaisuus on yksi Prosentti taiteelle -hankkeen pilottikohteista.

Satumetsä-työpajoja kaupunkilaisille

Salla Ikonen Mikkeli 3

Satumetsä –taideprojekti on alusta alkaen ollut kaupunkilaisia osallistava. Kaupunkilaisilla on ollut mahdollisuus osallistua taideteoksen valmistukseen työpajoissa. Niissä on toteutettu sabluunamaalauksia taikalamppuun ja jättimäiseen teemukiin, maalattu elinhahmoja, satumetsän aarteita, vanhoja autoja ja kaloja sekä pioneja, perhosia, jättiläiskäpyjä ja kauniita puun lehtiä. Työpajoissa syntyneet hahmot  on ripustetttu kirjaston ympäristössä sijaitseviin lehmuksiin ja niistä muodostuu mikkeliläisten oma Satumetsä.

Pääsivätpä mikkeliläiset Lokkien karkoitus -työpajassa purkamaan antipatioitaan pikkutoria terrorisoineita lokkeja kohtaan maalaamalla yhdessä kotkia ja huuhkajia ja petolintuja, jotka ripustettiin nekin aukion puihin leijailemaan!

Satumetsä on Taide osana keskustan kehittämistä -pilottiprojekti, joka toteutetaan yhteistyössä Mikke ry:n, Prosentti taiteelle -hankkeen, Ympäristötaiteen säätiön, Taiteen edistämiskeskuksen, Mikkelin kaupungin, Mikkelin kirjaston, Mikkelin matkailun, Mikkelin kulttuuritoimen ja lukuisten yhteistyöyritysten kanssa.

Voit seurata Satumetsän kasvamista Mikke Ry:n, Taide osana keskustan kehittämistä ja Salla Ikonen Art:in facebook-sivuilta.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone